[I/A][糞營運]數碼暴龍Linkz (38) 古代十鬥士夠玩多年

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
屌你老味韋恩狗,終於卡完,
原本想40分離場豪比佢
點知訓著左,醒果陣過左10點...
差d跌穿500

間唔中都撞到佢
好似未俾佢卡過
原本想40分離場豪比佢
差d跌穿500

間唔中都撞到佢
好似未俾佢卡過

佢輸緊個陣投得超爽手,server 問題啦
唉 抽唔到時間打pvp 咁就無咗2隻cd
有人放勁ac ma 純粹得閒玩下

玩國際服的話, 大家都係新手
玩日服既話, 好快會無癮
原本想40分離場豪比佢
差d跌穿500

間唔中都撞到佢
好似未俾佢卡過

佢輸緊個陣投得超爽手,server 問題啦

叫佢走又唔爽手wor, 擺左我成個鐘
查實我擺一兩個字就離場,點知訓著左
過左10點無理由唔等啦, 一擺就擺左9個字,
話知佢server斷, 擺咁耐, 照入佢數
精神勝利法
國際ser d新手問題其實有d舊post都有人問左/game入面都有得睇
係咁易整理左(抄左部份巴打既答案/建議)希望唔好再重覆問

新手包課金揀邊隻好
- 因為呢個新手包係得+1, 最後你都係會覺醒左佢去到+4, 但岩岩開始玩一定唔夠素材同冇究極碎升佢做+2~+4, 所以呢隻用黎做前期打event/素材用都夠做, 點揀就以稀有程度為主for日後用
1. 古狼隊長技 傑斯獸
2. 古魔隊長技 劍皇獸
3. 古龍隊長技 顱骨獸
Game入面list埋你課果隻會係乜技能, 自己睇啦

首抽隊長 繼承 金盾 覺醒 嘅重要性點分?
- +4究極 > 金盾 > 大隊長技 > V繼技 > 銀盾 > 其他
[隊長技係天生冇得後天改; 繼承可以後天改; 盾都係可以用"才能開花"後天將B身上既盾過去A度 (但有機會過唔到)]
- +0 ~ +1其實咩究極唔算重要,呢個首抽如果抽唔到+2以上其實都未必要抽,因為每日login有劵送,又有降臨入門,拎+0/+1究極體其實唔難, 留下石應付下bamdie之後嘅垃圾event重好
- 以上只係建議, 冇話抽到咩先係最好, 更加冇話抽唔到咩就玩唔落去

咩屬嘅金盾比較好?
- 睇係咩寵,魔攻寵就魔攻金, etc.

盾lv點升?
- 用才能開花過盾or升盾lv, 通常等開花up先過盾/up盾 (成功機會比平時大1.5倍), 有盾既副寵最好係升做究極體, 否則成功機率會低d

進化路線點睇?
- Game內有圖鑑
- 清楚d既可以dl呢個post入面既: https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=28833&snA=3089&tnum=114 (好耐冇update但一定夠新手用)
- 日文version: https://www65.atwiki.jp/digimon_linkz/pages/12.html

首抽降防V價值大過晒其他毒都ok
呢兩個可遇不可求啊

降魔防有無用
國際ser d新手問題其實有d舊post都有人問左/game入面都有得睇

新手包課金揀邊隻好
- 因為呢個新手包係得+1, 最後你都係會覺醒左佢去到+4, 但岩岩開始玩一定唔夠素材同冇究極碎升佢做+2~+4, 所以呢隻用黎做前期打event/素材用都夠做, 點揀就以稀有程度為主for日後用

- +4究極 > 金盾 > 大隊長技 > V繼技 > 銀盾 > 其他
[隊長技係天生冇得後天改; 繼承可以後天改; 盾都係可以用"才能開花"後天將B身上既盾過去A度 (但有機會過唔到)]
- +0 ~ +1其實咩究極唔算重要,呢個首抽如果抽唔到+2以上其實都未必要抽,因為每日login有劵送,又有降臨入門,拎+0/+1究極體其實唔難, 留下石應付下bamdie之後嘅垃圾event重好
- 以上只係建議, 冇話抽到咩先係最好, 更加冇話抽唔到咩就玩唔落去

咩屬嘅金盾比較好?

盾lv點升?
- 用才能開花過盾or升盾lv, 通常等開花up先過盾/up盾 (成功機會比平時大1.5倍), 有盾既副寵最好係升做究極體, 否則成功機率會低d

進化路線點睇?
- Game內有圖鑑
- 清楚d既可以dl呢個post入面既: https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=28833&snA=3089&tnum=114 (好耐冇update但一定夠新手用)
- 日文version: https://www65.atwiki.jp/digimon_linkz/pages/12.html

呢兩個可遇不可求啊

降魔防有無用

如果係IV/V好有用 但而家咁初階段冇乜魔攻獸 留返等遲啲大殺四方

新手包課金揀邊隻好

咩屬嘅金盾比較好?

盾lv點升?

進化路線點睇?
- Game內有圖鑑

呢兩個可遇不可求啊

降魔防有無用

如果係IV/V好有用 但而家咁初階段冇乜魔攻獸 留返等遲啲大殺四方

可惜一開始選左 傑斯獸 隊長技加物攻
一開始唔洗諗咁多啦
最緊要打降臨儲多d碎做+1+2+3底快d整到隻+4
繼技果d之後慢慢諗再繼承就得

諗番起果陣都係0盾冇究極體開始
等到有進化大作戰先開始用第一隻究極打之後既event
隻究極體仲要係維京
一開波連降臨/進化塔都唔夠打全部棄哂

有乜咁可惜
就算你揀左隻魔攻既你都冇咁快利用到降魔防既好處 (最大用處係PVP)
同埋你d究極碎只會愈來愈多唔同既寵
到時先揀配比邊隻仲好啦

有乜咁可惜
就算你揀左隻魔攻既你都冇咁快利用到降魔防既好處 (最大用處係PVP)
到時先揀配比邊隻仲好啦

呢家要瘋狂打 戰鬥暴龍碎嗎

有乜咁可惜
到時先揀配比邊隻仲好啦

個戰鬥暴龍 好似每個難度打得一次

有乜咁可惜
到時先揀配比邊隻仲好啦

唔係話第一個降臨係力神比多咩
打到就打多d
唔一定用黎升+4力神比多
但之後可以用黎做其他更有用/你有愛既+4寵既+1+2+3底

順便講埋假設你想整一隻+4, 拎戰暴做例子
當你決定左用邊隻成長期升之後 (拎艾力獸做例子)
到有得打戰暴碎果陣係唔洗打足+0~+4所需要既碎
(+0要7碎, +1要11碎, +2要14碎, +3同+4各要21碎)
只要係屬於艾力獸既進化路線
+0你可以整鋼悟, +1可以整維京, +2整鼻涕, +3整豆豆王子, 到+4先整戰暴都得
咁當然都要你手頭上有呢堆寵既碎先得
所以想整戰暴+4係唔洗一定要打足74碎先整到
實際要點整就自己睇進化路線同睇番之後出咩降臨啦
但個concept就是咁

有乜咁可惜
到時先揀配比邊隻仲好啦

國際服而加個降臨入門 戰暴 劍獅 加魯
好似可以卡係中級/高級到 一直用參加入場黎刷?

但係我刷左幾場都未有碎出,得D進化材料1,2,4級又好似唔出3級材料?

有乜咁可惜
到時先揀配比邊隻仲好啦

但係我刷左幾場都未有碎出,得D進化材料1,2,4級又好似唔出3級材料?

自己開場先出
[quote][quote]

自己開場先出

入門降臨先係咁? 定之後果D都係?

仲有3級材料一定唔會出要等daily打?
咁如果戰暴+0係蓋亞能量炮 覺醒左+1甚至+4都一定係蓋亞能量炮?
同埋想問下我打到area07 但仲未開放 餐廳同晶片廠比我起?
佢寫話過左area 04 ,05 就可以
咁如果戰暴+0係蓋亞能量炮 覺醒左+1甚至+4都一定係蓋亞能量炮?

如果想要1技戰暴 就要搵隻1技番黎, 將2技果隻做左肥田料(好似係咁)
[quote][quote]

自己開場先出

入門降臨先係咁? 定之後果D都係?

仲有3級材料一定唔會出要等daily打?

係 唔係
唔係

同埋想問下我打到area07 但仲未開放 餐廳同晶片廠比我起?

開box拎野

如果想要1技戰暴 就要搵隻1技番黎, 將2技果隻做左肥田料(好似係咁)

唔關肥料事

開box拎野

要打多一關, 之後係box拎野就得

開box拎野

要打多一關, 之後係box拎野就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞