18/19 學年non jupas & 副學士專區 (1)

1001 回覆
42 Like 4 Dislike
Cie >3.7 中文

想bu 或cu

留名
Poly寧願收唔夠人都唔無下限咁派offer

我知咁講好harsh
但其實係好事黎

係好事 但完全唔睇最後個sem
其實呢hkcc gpa4.0/4.5 出到去係計4.0 定係要轉番做4.0為滿分 姐係大約3.55/4.0

4.0
今年浸大non jupas,ielts標準係7,細分就冇所謂,*其實non jupas係咪一年難過一年?

係咪所有BU嘅科收生嘅ielts標準係7
今年浸大non jupas,ielts標準係7,細分就冇所謂,*其實non jupas係咪一年難過一年?

係咪所有BU嘅科收生嘅ielts標準係7

唔係 大把人無考ielts
Ust engine洗唔洗full cert
poly hd想報civil
但英文太差應該拎唔到lv3

pish

三大要

我知咁講好harsh
但其實係好事黎

真係咩?N手飯個啲都唔睇?sosad
社科有無機唔洗IELTS?
無IELTS係咪

pish

三大要

senior都要?

Hku,cu 要

pish

三大要

senior都要?

Hku,cu 要

hku無明文 夠高gpa就得 只限理科 cu理科都要 ust engine晒銀唔洗 poly 英文1都有人上返
報ust 係咪越早提交申請越好 ? 越早報係咪會快d收offer ?

聽講係 只限IT

Engine 唔同?

ENGIN最快11月IN

Engin 早報好唔好架?

UST愈早報愈好
其實呢hkcc gpa4.0/4.5 出到去係計4.0 定係要轉番做4.0為滿分 姐係大約3.55/4.0

4.0

大學唔會幫你地轉嫁,佢地多數既玩法係跟院校排,再跟GPA科目排,最後搵最高果堆黎IN下,就係咁 如果個PROF有任何preference如唔收某CC既人,佢就會事但搵,12個最TOP既人黎IN,所以你地去IN果陣係咩CC既人都見到
art果堆要交prof先既就另計

我知咁講好harsh
但其實係好事黎

真係咩?N手飯個啲都唔睇?sosad

唔收呀,如UGC批左千6個位比POLY,佢唔洗收足千6個,剩係收800都得
上年應該收左700-800左右既人
我有full cert 但係combined cert
咁有冇影響?
中大中文系同歷史系係咪唔收阿蘇仔?
咁多年個offer表都冇見過

試下啦 可能你係第一個呢

開始覺得我quadtake入u嘅機會仲大過濕鳩nonju

唔係
以我所知啱啱個年有一個太空人入左中大中文
Offer god
Gpa god
Ielts god
中大中文系同歷史系係咪唔收阿蘇仔?
咁多年個offer表都冇見過

試下啦 可能你係第一個呢

開始覺得我quadtake入u嘅機會仲大過濕鳩nonju

唔係
以我所知啱啱個年有一個太空人入左中大中文

咩gpa 有無特別cv
勸世 冇fd真係唔好nonju上返ugc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞