18/19 學年non jupas & 副學士專區 (1)

1001 回覆
42 Like 4 Dislike
Space asso biomedical science yr 2
Cgpa 3.63 想入poly mls
如無意外yr 2 cgpa正正常常係唔係就係睇interview 表現再比conditional offer?

另外幫fd問 yr1 cgpa 3.2x有冇機會interview?
Offer god
Gpa god
Ielts 7 god
lm
Space asso biomedical science yr 2
Cgpa 3.63 想入poly mls
如無意外yr 2 cgpa正正常常係唔係就係睇interview 表現再比conditional offer?

另外幫fd問 yr1 cgpa 3.2x有冇機會interview?

唔洗諗啦得3.6

3.55 好邊緣,最高D啦,一年出幾多個社科仔你知

3.55都邊緣?
HKCC幾多封頂?

係咪真係咁邊緣

只可以答你3.55未必有first round offer姐
如果係SPA果D就唔洗驚,上年好似收到3.3
多謝offer神上年的關照 今年可以入番大學 歡迎你問 我答
利申:CGPA3.53, 非3大asso, 商科撚, 有4個商科offers

3.5算安全有ugc嗎 商科黎講?
成日都話商科要再高啲gpa......
可以講下係邊幾個offer參考下?

其實商科大部分嘅Interview真係比GPA更重要

又係依句 幾年前有個3.2既IN過無數間大學,好多科,話自己in得好勁咩咩咁
最後好似冇OFFER
sem2衰左 依家cgpa得 2.9 商科jj
dse有20分英文有4
仲有冇機
sem2衰左 依家cgpa得 2.9 商科jj
dse有20分英文有4
仲有冇機

Sem3爆啦!
想知itc marketing出路係咪唔太好?
我知出路好唔好其實係睇個人能力
但我想問一般黎講 做返relevant工種個出路同前途如何?
有無人對呢方面有認識 因為我對fashion有興趣 但又好concern將來就業前景 thanks so much
Yr 1 Cgpa 3.63 想入poly mls
如無意外yr 2 cgpa正正常常爆4的話係唔係就係睇interview 表現再比conditional offer?

唔洗諗啦得3.6

Offer god
9/25
如無意外yr 2 cgpa正正常常爆4的話係唔係就係睇interview 表現再比conditional offer?

唔洗諗啦得3.6

你SEM3 爆左4既可以博下既
反正POLY都冇咩科岩你

唔洗諗啦得3.6

你SEM3 爆左4既可以博下既
反正POLY都冇咩科岩你

Ching 咁其實八大入面都好似無咩科啱我地ahs讀唔通真係乞食
HKCC cgpa 3.8 想知poly 有咩科可以穩少少入
想問下HKU ss收生情況係點
收開幾多個同幾多分?

心急人上
2015 asso grad
今年仲報唔報到?
今年仲報唔報到?

有無做相關行業既工?無既gap咁耐多數唔睇
CIE year 2 商科 cgpa 3.35 可以揀咩科易入啲?同埋想問入教大社科有冇機?

冇呀
Im拜一拜offer 神
Fighting
今年仲報唔報到?

有無做相關行業既工?無既gap咁耐多數唔睇

上年報都有出OFFER
但揀錯左 依家有d後侮想報多次
想問大家知唔知UST有appeal system
想問下三大Physics gpa大概要幾高?
想問聲hkcc year 2 社科3.3 想升返上poly /bu sw有無得諗 定係 穩陣d博入去d 水水地泡既科 會比較幾好

仲要多個sem 我信自己可以拉上去3.4 3.5到

poly 唔太清楚,聽閒就收分好高。Bu啱啱呢年我有去in,聽啲學生講原來gpa過三就有interview,而且非常著重interview表現。
如果你想報bu poly sw,但又想有啲揸拿,可以報埋city嘅社科。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞