18/19 學年non jupas & 副學士專區 (1)

1001 回覆
42 Like 4 Dislike
中大中文系同歷史系係咪唔收阿蘇仔?
咁多年個offer表都冇見過

據我所知歷史系會收asso仔
利申asso入中大歷史系

你dse+gpa+ielts幾多分先入到?

唔講喇費是自爆
只可以講gpa冇爆四冇考ielts dse 2字頭
不過我個屆nonju入好似得2個

唔講喇費是自爆

history冇interview
我都唔知係點樣碌入去
識人高gpa過我都冇cu文院offer

唔講喇費是自爆

history冇interview
我都唔知係點樣碌入去
識人高gpa過我都冇cu文院offer

dse 中史科高會唔會有bonus

呢個答我都唔知
nonju個收生準則好模糊仲難捉摸過女人
尤其是冇interview既科
社科人想問幾個問題
1.穩熟lecturer謝推薦信,但佢果科得c+only會唔會好老尷同唔幫你寫?
2.而家cgpa得3.05,如果sem3得3.5以後係咪可以慳翻sem4筆錢退學?
社科人想問幾個問題
1.穩熟lecturer寫推薦信,但佢果科得c+only會唔會好老尷同唔幫你寫?
2.而家cgpa得3.05,如果sem3得3.5以係咪可以慳翻sem4筆錢退學?

社科人想問幾個問題
1.穩熟lecturer謝推薦信,但佢果科得c+only會唔會好老尷同唔幫你寫?
2.而家cgpa得3.05,如果sem3得3.5以後係咪可以慳翻sem4筆錢退學?

1 唔識答你
2 你計下sem3要幾多先拉得返上3.3先啦
同埋你邊間CC
印象中1718post 有啲CCCU人低到3.2都有AIS offer

hkcc
如果無3.3係咪可以收皮慳翻筆學費?
社科人想問幾個問題

1 唔識答你
同埋你邊間CC
印象中1718post 有啲CCCU人低到3.2都有AIS offer

hkcc

或者咁講3.0左右..
同埋想問多樣野,d人話通常interview係睇前3個sem gpa。如果好似我咁gpa太低無interview,係咪可以專心等運到睇下有無n手飯食?
社科人想問幾個問題

1 唔識答你
同埋你邊間CC

hkcc

唔知HKCC有冇nonjupas record睇 有的話你去睇左有乜水泡先啦
話唔定升其他u唔洗3.3 因為我見舊年最多人討論嘅AIS大概收呢個分

多謝巴打熱心解答
社科人想問幾個問題

社科既話,一日未跌穿3.0一日都有機會。

thx
想問聲hkcc year 2 社科3.3 想升返上poly /bu sw有無得諗 定係 穩陣d博入去d 水水地泡既科 會比較幾好
想問聲hkcc year 2 社科3.3 想升返上poly /bu sw有無得諗 定係 穩陣d博入去d 水水地泡既科 會比較幾好

仲要多個sem 我信自己可以拉上去3.4 3.5到

仲有多個sem 我信自己可以拉上去3.4 3.5到
想問聲今年太空aba fm想入hku ba gpa要幾多先夠做?
利申:2017dse 中英文都有4 但會再考igcse同ielts
Hkcc it 3.1x 今年入咗ou it year3 entry ,想問再報過nonjupas應唔應該報埋OU 個gpa好?定直接用返asso個gpa?自知機會不大,但真心想入返ugc
im offer god
求你唔好un我

HKU or CityU?
多謝offer神上年的關照 今年可以入番大學 歡迎你問 我答
利申:CGPA3.53, 非3大asso, 商科撚, 有4個商科offers
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞