18/19 學年non jupas & 副學士專區 (1)

1001 回覆
42 Like 4 Dislike
有無巴絲可以講下cu sociology大概收幾多分

city商科(e&f , ms)考ielts會唔會加分?
商科仔想year1走
Keep到gpa
Ielts順順利利
lm
gpa god保佑我爆四
各位手足第一個sem chur盡少少,個gpa 令令地之後就會自動進入集郵mode儲A
Lm
有冇建築巴絲講下要幾多先入到cu/hku archi 小弟而家讀hkcc室設 dse434445 History5 Eng3左 係咪要考ielts?定係唔洗諗讀多年先搏紅磚senior year
祝答者爆4
有冇建築巴絲講下要幾多先入到cu/hku archi 小弟而家讀hkcc室設 dse434445 History5 Eng3左 係咪要考ielts?定係唔洗諗讀多年先搏紅磚senior year
祝答者爆4

補充 仲有city archi定係要讀cccu個archi asso先有機
祝答者爆4

補充 仲有city archi定係要讀cccu個archi asso先有機

js1093之外
Asso Year 1想報HKU BA non jupas 但未考exam 所以冇GPA 咁之後可以點補交返?
中文 英文 DSE 分別有3同4 咁仲需唔需要報IELTS 同中文果d?

我都係year1想報HKU BA
不過我睇1樓個offer 好似要gpa勁高 成3.8~4.0?

Yes

上上年我個 fd yr1 gpa3.92都冇
Ba想yr1應該要4
Asso Year 1想報HKU BA non jupas 但未考exam 所以冇GPA 咁之後可以點補交返?
中文 英文 DSE 分別有3同4 咁仲需唔需要報IELTS 同中文果d?

我都係year1想報HKU BA
不過我睇1樓個offer 好似要gpa勁高 成3.8~4.0?

Yes

上上年我個 fd yr1 gpa3.92都冇
Ba想yr1應該要4

希望唔好介意小弟無知

我係讀hkuspace asso engine 不過想報hku ba
睇左幾年offer 見到~3.5左右都入到hku engineering
我想問下係咪文科(日語韓語果d科)既gpa易攞高分定係點
好似見唔到有人讀hkuspace engine攞到咁高gpa
同埋如果year2既話係咪要求既gpa會低啲?
year1 asso仔想第一年走,aim cs,會唔會好難?
利申冇full cert,但係dse係入u分數
year1 asso仔想第一年走,aim cs,會唔會好難?
利申冇full cert,但係dse係入u分數

係 因為無Full cert
Year 2 aviation cgpa 3.78
英文有4,報cu hospitality有冇機
同埋唔肯定hku有咩related既可以報
Cu ibba
Ust bm
Cityu mkt
Cityu bom banl
Poly anf
Offer god
Gpa god
求而家手上個伏科唔好爛grade
Ielts 7
講真 唔係想打擊上面留名話要yr1走既人
惰性唔一定asso先有
第一年要走都唔係講咁易
真係走到既 都少之又少
Gpa要高 面試要好 可能又要睇dse成績 揀邊科
好多好多野
依家話想yr1走既就好似啲話想aim3.8~3.9既人一樣 根本咩都未搞清楚
但你話自己有目標 大把錢想試博interview 都可以既
im offer god
求你唔好un我
想問下cu/hku science second entry大約收幾多? 同埋英文得3洗吾洗考ielts?
太空營養yr2 cgpa 3.69
惰性唔一定asso先有
第一年要走都唔係講咁易
真係走到既 都少之又少
好多好多野
依家話想yr1走既就好似啲話想aim3.8~3.9既人一樣 根本咩都未搞清楚

惰性唔一定asso先有
第一年要走都唔係講咁易
真係走到既 都少之又少
好多好多野

年年都好多fm話aim year1走
但最後
留名
想問下如果yr2走 cu ibba最低要幾多gpa
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞