18/19 學年non jupas & 副學士專區 (1)

1001 回覆
42 Like 4 Dislike
仆街喇,完全冇相熟嘅lecturer,冇reference letter點好

我都係 又冇同佢地social ,叫人地寫好似好odd 咁
請問CCLU CGPA3.33
有無機會入返嶺南中文
請問CCLU CGPA3.33
有無機會入返嶺南中文

傳說中既CCLU
有冇ching聽過/見過 ou tran返去ugc既神蹟

我家姐ou —> shitty英文系
佢今年grad左

巴打可唔可以幫手問下你家姐係gpa幾多trans過去?
仆街喇,完全冇相熟嘅lecturer,冇reference letter點好

我都係 又冇同佢地social ,叫人地寫好似好odd 咁

我淨係知你唔問就一定冇

邊個位有recommendation letter呢樣嘢

無記錯係有兩封信要交
一封推薦信(reference letter)
然後一封係要download落黎比你professor/lecturer填完由佢寄過去 你唔會知佢寫左咩 system裡面有得download

知唔知reference letter upload之前洗唔洗簽名
同埋如果2封都搵同一個lecturer寫得唔得

正常幫你寫Reference Letter嗰個都會印埋自己名同簽名上去

thanks 但如果叫佢寫2份 我驚佢吊9我

點會幫你寫兩份

cu要 其實係咪剩係upload reference letter 就得

如果你有up reference letter理論上就要交埋professor填個份野 因為個陣cu有追我交
個份野其實係寫d comment 唔係長篇大論成封信咁寫 你驚都要交架啦 一係就唔好交 要交就禮貌d問人幫你寫

無記錯係有兩封信要交
一封推薦信(reference letter)
然後一封係要download落黎比你professor/lecturer填完由佢寄過去 你唔會知佢寫左咩 system裡面有得download

知唔知reference letter upload之前洗唔洗簽名

正常幫你寫Reference Letter嗰個都會印埋自己名同簽名上去

點會幫你寫兩份

cu要 其實係咪剩係upload reference letter 就得

如果你有up reference letter理論上就要交埋professor填個份野 因為個陣cu有追我交
個份野其實係寫d comment 唔係長篇大論成封信咁寫 你驚都要交架啦 一係就唔好交 要交就禮貌d問人幫你寫

btw 係要同一個人填
你reference letter係邊個寫就要請返個個人填
我諗住報fine art ,搵個GE科嘅填會唔會有影響?
City應該讀埋今個sem先報定早啲報
心急人上
其實報三大,報year1定year2易入?
煩緊點排科目順序
有冇高人指點下小弟

利申 year 2 asshole仔
心急人上

City唔洗咁早報
咁多間院校最慢既一定係city
ust冇推薦人係咪連錢都交唔到

點會幫你寫兩份

btw 係要同一個人填
你reference letter係邊個寫就要請返個個人填

ok thanks cu真麻煩
心急人上

City唔洗咁早報

即係呢加報同下個月報冇分別
心急人上

City唔洗咁早報

心急人上

City唔洗咁早報

我仲以為手快有手慢冇
心急人上

City唔洗咁早報

我仲以為手快有手慢冇

ok thanks 原來係咁

CU main round又該當如何?

CU main round又該當如何?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞