18/19 學年non jupas & 副學士專區 (1)

1001 回覆
42 Like 4 Dislike
有無邊間u係唔使reference letter
其實d lecturer 寫完reference petter係咪會直接寄去間U 定係比個copy我自己upload

三大講明要
UST,CU有網上系統比referee填reference letter
CU如果唔係網上搞, 就要referee寄信過去, 要sealed envelope
HKU就一定係寄
其他U你再問返果間學校

HKU個application system入面個Upload Supporting Documents唔係有得簡Reference report/letter咩? 但佢話confidential既reference letter係要寄 其實有咩分別
polyu洗唔洗寫personal statement?
想問下如果想year1報non ju係咪要而家報?定係等sem1成績出左先?

同問
Sf想trans去city或者poly

poly少啲機會,city大啲 如果你sf tran的話
留名
其實d lecturer 寫完reference petter係咪會直接寄去間U 定係比個copy我自己upload

三大講明要
UST,CU有網上系統比referee填reference letter
CU如果唔係網上搞, 就要referee寄信過去, 要sealed envelope
HKU就一定係寄
其他U你再問返果間學校

HKU個application system入面個Upload Supporting Documents唔係有得簡Reference report/letter咩? 但佢話confidential既reference letter係要寄 其實有咩分別

其實佢叫得人要寄信, 網上果個應該唔多睇

三大講明要
HKU就一定係寄
其他U你再問返果間學校

想問hku填previous study個度係咪要填埋asso
想問hku填previous study個度係咪要填埋asso

Sorry 無野啦 自膠左
小弟而家year 1 讀緊sf degree 想問三大cs 有冇機
想問poly比唔到錢係咪我問題

佢有無彈咩畫面話你比唔到錢先?
小弟而家year 1 讀緊sf degree 想問三大cs 有冇機

八大都未必有機

Submit 咗幾日仲未比錢驚佢cancel 我個application
Offer god
IVE ME可唔可以轉去讀其他eng科,例如cpeg,ee/EE,ie?

可以 年年都有人ME 轉去ee

Submit 咗幾日仲未比錢驚佢cancel 我個application

你用咩方法比,同埋夠唔夠錢比?

就咁撳入payment page就淨係得依句
依到有冇science asso仔,如果有得揀最想上返邊間三大sci?諗緊hku定ust好啲
利伸:大空人year2
IVE ME可唔可以轉去讀其他eng科,例如cpeg,ee/EE,ie?

可以 年年都有人ME 轉去ee

咁bse 得唔得架

就咁撳入payment page就淨係得依句

Please note that the Payment Page will be under maintenance on 7 and 8 October 2017. All fee-related services will be suspended during this period.

佢應該聽日先開始維護喎
Ust有冇business水泡科? 想報early round
Gpa得3.1幾 有個interview就很好了
今年升sf yr3,想tran返8大文科有冇機

Asso係related subject
想問下報HKU DAS交reference letter既話 係要professor send俾我 我係個account度upload定係professor自己send過去? 唔該哂

請問Bro 是哪裡的sf?

請問Bro 是哪裡的sf?

Ied sf
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞