18/19 學年non jupas & 副學士專區 (1)

1001 回覆
42 Like 4 Dislike
想問聲hkcc year 2 社科3.3 想升返上poly /bu sw有無得諗 定係 穩陣d博入去d 水水地泡既科 會比較幾好

仲要多個sem 我信自己可以拉上去3.4 3.5到

poly 唔太清楚,聽閒就收分好高。Bu啱啱呢年我有去in,聽啲學生講原來gpa過三就有interview,而且非常著重interview表現。
如果你想報bu poly sw,但又想有啲揸拿,可以報埋city嘅社科。

BU SW VS City 社科
點睇
多謝offer神上年的關照 今年可以入番大學 歡迎你問 我答
利申:CGPA3.53, 非3大asso, 商科撚, 有4個商科offers

清 可唔可以講下interview??
好驚

有邊間?

HKU, PolyU, CityU, BU

6.5夠屌, except Marketing
多謝offer神上年的關照 今年可以入番大學 歡迎你問 我答
利申:CGPA3.53, 非3大asso, 商科撚, 有4個商科offers

好驚

有邊間?

HKU係咩科? 介唔介意講埋polyu cityu個d係咩科 同埋你英文勁唔勁

好驚

有邊間?

HKU係咩科? 介唔介意講埋polyu cityu個d係咩科 同埋你英文勁唔勁

HKU IM only jar.....
PolyU logistics, CityU IM (終極水泡王)
冇Ielts,但DSE eng lv4

3.5算安全有ugc嗎 商科黎講?
成日都話商科要再高啲gpa......
可以講下係邊幾個offer參考下?

其實商科大部分嘅Interview真係比GPA更重要

又係依句 幾年前有個3.2既IN過無數間大學,好多科,話自己in得好勁咩咩咁
最後好似冇OFFER

你自己覺得勁唔代表人地覺得你勁 同埋啲佢in咁多人 你可能只係嗰個timeslot比較好嘅一個 而且你報嘅科同其他報用唔到科嘅人嘅GPA都差唔多 大家先會aim嗰啲科 咁睇Interview表演有乜奇

3.5算安全有ugc嗎 商科黎講?
成日都話商科要再高啲gpa......
可以講下係邊幾個offer參考下?

其實商科大部分嘅Interview真係比GPA更重要

又係依句 幾年前有個3.2既IN過無數間大學,好多科,話自己in得好勁咩咩咁
最後好似冇OFFER

你自己覺得勁唔代表人地覺得你勁 同埋啲佢in咁多人 你可能只係嗰個timeslot比較好嘅一個 而且你報嘅科同其他報用唔到科嘅人嘅GPA都差唔多 大家先會aim嗰啲科 咁睇Interview表現有乜奇

好驚

有邊間?

PolyU logistics, CityU IM (終極水泡王)

咩asso
想問聲hkcc year 2 社科3.3 想升返上poly /bu sw有無得諗 定係 穩陣d博入去d 水水地泡既科 會比較幾好

poly 唔太清楚,聽閒就收分好高。Bu啱啱呢年我有去in,聽啲學生講原來gpa過三就有interview,而且非常著重interview表現。
如果你想報bu poly sw,但又想有啲揸拿,可以報埋city嘅社科。

點睇

借問聲 咁city既sw又點睇 見好似好少人講咁

點睇

City Bsw都係過3就有得in 不過競爭好大 畢竟仲有CCCU Asw既親生仔一齊爭
位就得20幾個 無記錯既話
利申 上年poly同city都唔收既垃圾
PS poly上年要過3.4先肯in

點睇

City Bsw都係過3就有得in 不過競爭好大 畢竟仲有CCCU Asw既親生仔一齊爭

City SW好似收親生仔多
留明 offer god

點睇

Bu sw!

點睇

City SW好似收親生仔多

係阿,聽說大部份都係cccu嘅
Asso Year 1想報HKU BA non jupas 但未考exam 所以冇GPA 咁之後可以點補交返?
中文 英文 DSE 分別有3同4 咁仲需唔需要報IELTS 同中文果d?

我都係year1想報HKU BA
不過我睇1樓個offer 好似要gpa勁高 成3.8~4.0?

如果gpa成3.8真係唔好year1走,因為其實讀埋sem3正正常常就基本上會有senior offer 但如果想year1讀起就另計啦

唔介意由yr 1讀起 想快d離開asso 驚日子耐左有惰性

到你好似我咁year1入翻hku ba就自然覺得asso嘅日子舒服好多
Asso Year 1想報HKU BA non jupas 但未考exam 所以冇GPA 咁之後可以點補交返?
中文 英文 DSE 分別有3同4 咁仲需唔需要報IELTS 同中文果d?

我都係year1想報HKU BA
不過我睇1樓個offer 好似要gpa勁高 成3.8~4.0?

如果gpa成3.8真係唔好year1走,因為其實讀埋sem3正正常常就基本上會有senior offer 但如果想year1讀起就另計啦

唔介意由yr 1讀起 想快d離開asso 驚日子耐左有惰性

到你好似我咁year1入翻hku ba就自然覺得asso嘅日子舒服好多

請問巴打讀咩科同埋GPA幾多

有邊間?

咩asso

非三大Asso 自己估
HKCC HM 想乖乖地Year2上PolyU/CU HM 會唔會好難
我想問我DSE成績22123,想入三大 想知有冇機會。
hkuspace讀緊Aviation studies
希望可以升到hkU.
又有冇啲咩科易入啲???
我想問我DSE成績22123,想入三大 想知有冇機會。
hkuspace讀緊Aviation studies
希望可以升到hkU.
又有冇啲咩科易入啲???

想問下poly係咪有得入year2? 同埋邊度有得睇收year2收幾多人
Hkcc it 3.1x 今年入咗ou it year3 entry ,想問再報過nonjupas應唔應該報埋OU 個gpa好?定直接用返asso個gpa?自知機會不大,但真心想入返ugc

呢個gpa入唔到poly computing/poly top-up?

個gpa咁低 食到n手要偷笑 ,今年報都係想博下睇下有冇機
想問hku有無好似cu咁限報幾多科 得第一科先有機in

我都想知
BA係咪一定要first choice
BABed可唔可以second choice?
排位排到頭大

好奇一問 hku ba通常收幾多分

year1就gpa4.0
year2就3.75up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞