18/19 學年non jupas & 副學士專區 (1)

1001 回覆
42 Like 4 Dislike
想問下hkcc spa第一年/第二年走 入hku cu city 政政要幾多gpa?
Dse334444
想問下自資學士可唔可以轉cuhk non-ju senior intake 因為我見個網淨係寫左high deep同asso
想問下hkcc engine year 2如果想上ust physics/chem 嘅話gpa要幾多?

同埋需唔需要dse phy/chem 要5或以上咁?
hku ba有無邊度寫明每個major收生要求
你咪好多人一齊upload 野上city
hang到核爆
hang到核爆

推薦信有冇得後補
hang到核爆

推薦信有冇得後補

hang到核爆

推薦信有冇得後補

city bu唔係不嬲submit完有得改野架咩
ust, poly先無
係咪要係application deadline之前遞到ielts個成績 定係可以完左再係acct到update佢
hku ba有無邊度寫明每個major收生要求
原來city個application開始左了

今年係咪早左?

間間都早左好多

不過要留意翻City唔同科deadline唔同 上年冇留意到其中一科原來dead咗 嗰科又唔授late application 搞到最後報唔到嗰科

咁師兄你依家讀咩科?

Mgt
想問下hkcc engine year 2如果想上ust physics/chem 嘅話gpa要幾多?

同埋需唔需要dse phy/chem 要5或以上咁?

同問
非三大既話
係咪有Reference letter都無乜用
乜唔熟既Programme leader寫好定熟既tutor好?
心急人上
非三大既話
唔熟既Programme leader寫好定熟既tutor好?
心急人上
hang到核爆

推薦信有冇得後補

ust, poly先無

知唔知cu點 我驚禁左submit無得再upload
hang到核爆

推薦信有冇得後補

ust, poly先無

[member]你報得CU CS cgpa都唔低得去邊啦
怕咩無推薦信 interview得又高gpa就入硬 (3.8x ~ 3.9x)
如果無既都唔洗諗CU 反而UST CS就有得搏[member]
hang到核爆

推薦信有冇得後補

ust, poly先無

[member]你報得CU CS cgpa都唔低得去邊啦
怕咩無推薦信 interview得又高gpa就入硬 (3.8x ~ 3.9x)
如果無既都唔洗諗CU 反而UST CS就有得搏[member]

柒左 個[member] 無 " / "
如果hkcc 社科想入hku ba 得唔得?大概要幾多gap?
拜一拜offer神

咩人都報得hku ba
基本上只要你有full cert同gpa4.0就無問題

有無話一定要reference letter
cgpa3.46報cu natural sciences會唔會太博?
cgpa3.46報cu natural sciences會唔會太博?

唔會
CU NS 19 top-up
非三大既話
唔熟既Programme leader寫好定熟既tutor好?
心急人上

Poly唔係科科都要reference letter
Programme leader 寫會好啲
poly要交咗錢先可以填GPA個D?

加一想知
HKU/CU Biomedical Science 收唔收Year 2 Asso仔架?
如果hkcc 社科想入hku ba 得唔得?大概要幾多gap?
拜一拜offer神

咩人都報得hku ba
基本上只要你有full cert同gpa4.0就無問題

有無話一定要reference letter

4.0滿分啦
咁快報? 唔係都睇sem3 gpa咖咩
係咪都應該照報左先如果乜cv personal statement reference letter ielts都未有既話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞