18/19 學年non jupas & 副學士專區 (1)

1001 回覆
42 Like 4 Dislike
我想問我DSE成績22123,想入三大 想知有冇機會。
hkuspace讀緊Aviation studies
希望可以升到hkU.
又有冇啲咩科易入啲???

有希望係好事,但諗下好喇
CIE year 2 商科 cgpa 3.35 可以揀咩科易入啲?同埋想問入教大社科有冇機?

冇呀

想問hku 非理科邊科最易non jupas yr1 轉到過去 GPA 大約要幾多

hku ba 爆4就入到
Asso Year 1想報HKU BA non jupas 但未考exam 所以冇GPA 咁之後可以點補交返?
中文 英文 DSE 分別有3同4 咁仲需唔需要報IELTS 同中文果d?

我都係year1想報HKU BA
不過我睇1樓個offer 好似要gpa勁高 成3.8~4.0?

如果gpa成3.8真係唔好year1走,因為其實讀埋sem3正正常常就基本上會有senior offer 但如果想year1讀起就另計啦

唔介意由yr 1讀起 想快d離開asso 驚日子耐左有惰性

到你好似我咁year1入翻hku ba就自然覺得asso嘅日子舒服好多

請問巴打讀咩科同埋GPA幾多

我讀space嘅arts asso
sem1 gpa4.0 sem2 gpa4.06
三大cs收幾多?
希望可以升到hkU.

人地又唔係用dse成績報, 笑咩姐?
一陣人地利申自己爆4 你就7左喇
Non jupas senior year admission 大部分不嬲gpa重要過dse啦(in general)
你唔比人地dse勁低分 但gpa勁高?
Dse勁低分就係原罪?
Pre asso -> asso-> hku
我都見過!
唔該唔好睇唔起人地dse低分
希望可以升到hkU.

HKU 同 CUHK 好似一定要DSE 3322 喎
佢DSE得2212, 仲要有1科係1..
幫FD子問

IVE HD BA科 GPA 3.44 上返U有無機 咩U咩科都無所謂
希望可以升到hkU.

HKU 中文唔使3
2015 asso grad
今年仲報唔報到?

有無做相關行業既工?無既gap咁耐多數唔睇

上年報都有出OFFER
但揀錯左 依家有d後侮想報多次

原本就gap左兩年 姐係你?
今年仲報唔報到?

上年報都有出OFFER

即係我咩?
今年仲報唔報到?

上年報都有出OFFER

即係我咩?

今年仲報唔報到?

上年報都有出OFFER

即係我咩?

今年仲報唔報到?

上年報都有出OFFER

即係我咩?

希望可以升到hkU.

HKU 中文唔使3

但dse英文2,hku今年ielts標準要有7,除非佢dse玩野有料走去hea考,如冇意外都係發夢
希望可以升到hkU.

HKU 中文唔使3

但dse英文2,hku今年ielts標準要有7,除非佢dse玩野有料走去hea考,如冇意外都係發夢

hku ielts標準要有7 係某d科,
突然有d planB 野想問
垃圾IT仔 如果呢年都真係入唔到UGC
讀自資係咪 EDU > OU > PolyU SPEED > CityU SCOPE

題外話:
想報AIS PPP個班真係睇路
就算高gpa都未必收你
唔好咁快坐定粒六
讀自資係咪 EDU > OU > PolyU SPEED > CityU SCOPE

題外話:
就算高gpa都未必收你
唔好咁快坐定粒六

點解?

題外話:
就算高gpa都未必收你
唔好咁快坐定粒六

Sf bucie 同edu張cert同ugc一樣 所以多人報依兩間 好似係

格式一樣,但programme 名一睇就知非ugc

題外話:
就算高gpa都未必收你
唔好咁快坐定粒六

Sf bucie 同edu張cert同ugc一樣 所以多人報依兩間 好似係

格式一樣,但programme 名一睇就知非ugc

Bucie無咩好相關既科
最接近都係啱creative media個班人
讀BA個班入Bucie就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞