18/19 學年non jupas & 副學士專區 (1)

1001 回覆
42 Like 4 Dislike
HKU Reference letter係咪一定要推薦人寄過去,自己寄過去得唔得

HKU Reference letter係咪一定要推薦人寄過去,自己寄過去得唔得

唔係自己upload咩
想問下有邊間U係一定要有reference letter 先可以報?
想year 2走,入非3大design科要中英33?
poly係咪apply得
poly係咪apply得
poly係咪apply得?
報CU reference letter後補得唔得?
或者之後自己寄去CU
定係一定要係個system upload?
求解答 Thx
真心問 Personal Statement 報non jupas係咪真係好重要
有無人試過無交PS而無interview 無offer

我答你唔重要 你最後冇offer咁怨邊個? 寫幾百字姐 唔係咁難掛

唔係自己upload咩

Reference letter補交得唔得架
Offer god
Ielts 7 god
Gpa god
Cu ibba
Ust bm
Cityu mkt
Cityu bom
Poly anf
報CU reference letter後補得唔得?
或者之後自己寄去CU
定係一定要係個system upload?
求解答 Thx

可以後補
請問UST係咪一定要有reference letter?
有冇人試過冇都有offer?
同埋可唔可以後補?
想知personal statement幾時要交?
因為大學開始apply得 但我未寫
係咪都可以後補?
Offer god
Lm
cccu Sosci3.65 DSE 19 Eng leve4
CU報唔報Early round
對Early round main round一頭霧水…
如果hkcc 社科想入hku ba 得唔得?大概要幾多gap?
拜一拜offer神
想知personal statement幾時要交?
因為大學開始apply得 但我未寫
係咪都可以後補?

同問,係咪可以交左錢先,再後補
推薦信搵ive ta寫得唔得 定一定要搵lecturer

HKU 同 CUHK 好似一定要DSE 3322 喎
佢DSE得2212, 仲要有1科係1..

HKU 中文唔使3

但dse英文2,hku今年ielts標準要有7,除非佢dse玩野有料走去hea考,如冇意外都係發夢

hku ielts標準要有7 係某d科,

三大要求fullcert ielts可代英文 gce果啲又可代中文 有啲直接唔睇中文 但數學1就...

可以咁講 可能性係有
但絕對渺茫

港大中文會唔理英文成績?
Ielts6 dse2 中文系

呢樣我問得最清楚
中文2部份科會唔理
英文2莫講港大 恆大都唔收
一係補返ielts

哪怕你讀中文系

咁大獲 但自問要上6.5就用好多時間
7就接近無可能
唉屌!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞