18/19 學年non jupas & 副學士專區 (1)

1001 回覆
42 Like 4 Dislike
想問如果想year1走,係咪依家已經要報,但係試又未考,咩gpa都冇係咪都得?
睇曬都好似冇人有同樣問題

係 之後後補就得
報左early round就冇得報main round!!?

梗係啦 唔通報完又報咩
想問如果想year1走,係咪依家已經要報,但係試又未考,咩gpa都冇係咪都得?

係 之後後補就得

如果ielts未考等等的情況,有冇得話後補?
year 1 小毒毒

係 之後後補就得

year 1 小毒毒

係 之後後補就得

year 1 小毒毒

仲想問多句,我冇full cert但係後補ielts or dse,佢會唔會interview都唔比

係 之後後補就得

唔該巴打

係 之後後補就得

year 1 小毒毒

仲想問多句,我冇full cert但係後補ielts or dse,佢會唔會interview都唔比

你只要開學之前畀到就得
i大envs cgpa3.4 IELTS 7 ust envs有冇機
一日一拜
今日開始 24/9
想問hku 非理科邊科最易non jupas yr1 轉到過去 GPA 大約要幾多
HPCC社科撚3.35冇ielts
想問city PPP/AIS同poly SPA大唔大機會?
定係要睇interview?
拜offer神

SPA要高啲gpa
中大中文系同歷史系係咪唔收阿蘇仔?
咁多年個offer表都冇見過

據我所知歷史系會收asso仔
利申asso入中大歷史系

你dse+gpa+ielts幾多分先入到?

唔講喇費是自爆
只可以講gpa冇爆四冇考ielts dse 2字頭
不過我個屆nonju入好似得2個

重點:英文有lv3或以上?

入得返三大好難冇

啱啊
利申 中英數LS都3以上

唔夠分但有3322的入asso hd升三大輕鬆啦。
利申:夠分入但沒3322

SPA要高啲gpa

多謝offer神上年的關照 今年可以入番大學 歡迎你問 我答
利申:CGPA3.53, 非3大asso, 商科撚, 有4個商科offers

有冇cityu mkt offer?

冇CityU MKT,但有CityU IM as1
多謝offer神上年的關照 今年可以入番大學 歡迎你問 我答
利申:CGPA3.53, 非3大asso, 商科撚, 有4個商科offers

清 可唔可以講下interview??
好驚

Interview間間唔同,我自己in左HKU IM,BU ISEM and PolyU AML
間間interview都係大同小異
首先,每個人一入去做1min self 之後會有grp discussion,再之後就Q&A
但PolyU 的interview特別d,一開始會有個written test,有2大題,第一題係問自己嘢多d,另外個題係current issue

好驚

有邊間?

HKU, PolyU, CityU, BU
願offer神與我常在 hku nursing year 1

3.5算安全有ugc嗎 商科黎講?
成日都話商科要再高啲gpa......
可以講下係邊幾個offer參考下?

好驚

有邊間?

HKU, PolyU, CityU, BU

3.5算安全有ugc嗎 商科黎講?
成日都話商科要再高啲gpa......
可以講下係邊幾個offer參考下?

其實商科大部分嘅Interview真係比GPA更重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞