香港戲院會員優惠全攻略 / 新片資訊交流 #6

1001 回覆
27 Like 5 Dislike

因為唔知佢個網原來有地圖囉
咁商場有水牌我梗係跟水牌行,點知佢會on9到指人地出街外天橋

明明分開馬路兩邊 係都要group埋做形點I 唔亂就假啦

形點I 兩邊叫做有天橋連埋
但 I 同 II 完全係分開

I去II都有條橋架
係colour mix行出去過左個停車場有條橋去

呢度有條橋過

咁商場有水牌我梗係跟水牌行,點知佢會on9到指人地出街外天橋

I去II都有條橋架

始終唔係室內
感覺唔同
返大陸睇咪最優惠

車錢
交通時間

1-3院穿院入面個出口
45院就係行落一層
點解要穿第2間院?

試過穿過其他院去廁所

笑撚左

個staff 老點我唔通?

你係開場嗰陣去定提早去?
正常你入場時上到去搵廁所,企門口個staff會問左你邊間院先再叫你穿過自己個戲院去
唔會叫你穿過另一間院去

開場前
記得係睇屍殺列車free preview
個staff 老點我穿過其中一house 去男廁

呢場唔係一院咩 我都有睇

入場前
我要穿過一間院的觀眾席先去到男廁
baby driver音樂同剪接爽到
但去到尾段真係劇情大崩壞

試過穿過其他院去廁所

笑撚左

個staff 老點我唔通?

你係開場嗰陣去定提早去?
正常你入場時上到去搵廁所,企門口個staff會問左你邊間院先再叫你穿過自己個戲院去
唔會叫你穿過另一間院去

開場前
記得係睇屍殺列車free preview
個staff 老點我穿過其中一house 去男廁

呢場唔係一院咩 我都有睇

入場前
我要穿過一間院的觀眾席先去到男廁

其實未到入場正常唔會俾你去廁所

I去II都有條橋架

始終唔係室內
感覺唔同

係室內但無冷氣啫

我今晚先行完,條橋有2個大吹風機
https://www.facebook.com/HypeSphere/videos/10154590309082271/ Benedict Cumberbatch 又做名人
今次係愛迪生!

呢套rotten tomatoes得17% 搞咩
利申: BC fans
https://www.facebook.com/HypeSphere/videos/10154590309082271/ Benedict Cumberbatch 又做名人
今次係愛迪生!

呢套rotten tomatoes得17% 搞咩
利申: BC fans

Baby Driver
今個星期有咩新戲好睇?上星期套動物園都未睇

最on9係佢個商場地圖 又廢又唔user friendly

揾完頂唔順直接問人算

我出閘入錯二期(因為見到有戲院宣傳所以以為係呢到)點知望極都冇就禁個地圖,廢撚到都冇show咩鋪係向咩位置。望真先見係一期,佢個水牌指人地行露天天橋,點知又唔撚係直通 行一輪去到先見到原來另一個地鐵出口就係
垃圾水牌 on9版圓方

點解會auto correct 左

點解你識用手機上lihkg,又唔識上網睇地圖,咁on9?

就算去到形點I, 佢個水牌好多淨係寫住戲院但連上下左右既箭嘴都冇 根本就算你搵到去個商場都仲要行哂成個先搵到間戲院
好心學下圓方咁樣正正經經整平面圖出黎啦,整部垃圾touch mon查完等於冇查到。

你自己廢就廢啦
百老匯官網又唔睇
戲院地址又唔睇
商場地圖又唔識睇
連問商場職員啞撚左唔識問
都唔知你點做人。

地鐵個水牌都好世界級
又yoho mall 咩 yoho town 睇到頭都大埋

mall 咪商場
town係住宅囉
屌你
你最多都係要分 mall 2 定 mall 1 o者
地址根本有寫

寶貝神車手

唔該 呢套見你地吹咁勁都必睇,另一套反藝術宣言唔知睇唔睇得過定睇番烽火動物園
《縮水人間》Downsizing | 首條預告Teaser Trailer | 派拉蒙國際影片 1月25日

https://www.youtube.com/watch?v=aXy2Y54GBPc

《繼承大丈夫》及《酒佬日記》金像才子最新創意「小」品
麥迪文縮水救地球 猛男變身五吋釘

人口膨脹、氣候暖化、資源耗盡…人類生存要面對的挑戰日趨嚴峻,有甚麼方法可以一舉解決上述問題,令地球變回美好世界?四度獲提名金像獎的麥迪文(Matt Damon)、憑《醉爆伴娘團》(Bridesmaids)獲金像提名的姬絲汀慧(Kristen Wiig)、《黑殺令》(Django Unchained)及《希魔撞正殺人狂》(Inglourious Basterds)兩屆金像男配角基斯杜化華茲(Christoph Waltz)等金像級好戲之人,變身「縮骨男女」,帶你漫遊充滿驚喜的「迷你」世界。

他的世界 以小搏大

未來世界,科學家成功研究出令人體可大幅度縮小的技術,藉此減少資源損耗,而且更可有效減廢,有望可終止人類面臨的生態危機。職業治療師保羅(麥迪文 飾)與妻子奧德莉(姬絲汀慧 飾)為了拯救地球,同時利用現有的財產過更優質的生活,決定接受改造,把自己變為只有五吋高的小人類。可是計劃不似預期,保羅變成「縮水小男人」之後,一切被逼從新開始。估不到由大變小的新生活、與眾不同的新朋友;竟令他猛然醒悟在世上生存的真正目的!2018年1月25日上映
《藍天白雲》預告

https://www.youtube.com/watch?v=6abNuI7rLPk

----首部劇情電影計劃得獎作品----
導演: 張經緯
監製: 爾冬陞
領銜主演: 鄧麗欣、梁雍婷、顧定軒、陳哲民、李任燊
主演: 寶珮如、黃樹棠、嚴乙恩

故事大綱:
中學生Connie天生患有心漏病,朋友不多,計劃謀殺雙親卻自知體弱,因此決定將同班同學Eric拖下水,兩人成為共犯。Connie於弒親後毫無悔意,案件由鄧麗欣(Stephy)飾演的女警Angela接手調查,剛懷孕的Angela看似擁有幸福美滿的家庭,卻發現自己的情緒愈來愈受案件影響,慢慢地她似乎開始了解Connie為何會走上這條不歸路...
【#韓國電影館 – 無盡韓色🌈 開始賣飛啦!】
韓國電影館將會化身成為 #一個包含溫情浪漫懸疑逆權喜劇動作科幻嘅電影節,上回講到今年精選12套電影,依家一次過睇曬電影館好戲清單📝~
👉🏻10.12 FG 7:45PM 被遺忘的秘密(開幕電影)
👉🏻10.13 STAR 7:20PM 逆權司機
👉🏻10.14 STAR 3:30PM 屍家屠房
👉🏻10.15 FG 3:20 PM 秘密任務
👉🏻10.21 康怡 3:45 PM 一步之謠
👉🏻10.21 康怡 5:30 PM 青年警察
👉🏻10.22 STAR 3:30 PM 兩個世界
👉🏻10.22 STAR 5:20 PM 虛擬都市
👉🏻10.28 STAR 3:20 PM 再審
👉🏻10.29 FG 3:20 PM 燥底師兄生擒富二代
👉🏻11.4 STAR 3:10 PM 再審
👉🏻11.4 STAR 5:25 PM 秘密任務
👉🏻11.5 FG 3:10 PM MASTER
👉🏻11.11 康怡 3:45 PM 一步之謠
👉🏻11.11 康怡 5:30 PM 我的麻煩大佬
👉🏻11.12 STAR 3:25 PM 被遺忘的秘密
👉🏻11.12 STAR 5:40 PM 青年警察
👉🏻11.18 FG 5:40 PM 青年警察
👉🏻11.19 康怡 3:10 PM MASTER
👉🏻11.25 FG 3:30 PM 兩個世界
👉🏻11.25 FG 5:20 PM 虛擬都市
👉🏻11.26 康怡 3:15 PM 被遺忘的秘密
👉🏻11.26 康怡 5:30 PM 我的麻煩大佬
👉🏻12.2 FG 3:05 PM 屍家屠房
👉🏻12.2 FG 5:20PM 逆權司機
👉🏻12.3 康怡 3:30PM 兩個世界
#唔使數啦
#一共26場精選電影場次
#心大心細睇邊套
#見票價咁實惠一於賣曬佢
🙌🏻立即購票:https://goo.gl/aykhLh
==============================================
韓國電影館資料
日期:10月12日- 12月3日
上映地點: Festival Grand Cinema(FG)/康怡戲院/ STAR Cinema
票價:$75
小童/學生/長者優惠:$45
會員優惠:MCL Club Plus - 8折/ MCL Club – 9折票價優惠
《藍天白雲》預告

https://www.youtube.com/watch?v=6abNuI7rLPk

----首部劇情電影計劃得獎作品----
導演: 張經緯
監製: 爾冬陞
領銜主演: 鄧麗欣、梁雍婷、顧定軒、陳哲民、李任燊
主演: 寶珮如、黃樹棠、嚴乙恩

故事大綱:
中學生Connie天生患有心漏病,朋友不多,計劃謀殺雙親卻自知體弱,因此決定將同班同學Eric拖下水,兩人成為共犯。Connie於弒親後毫無悔意,案件由鄧麗欣(Stephy)飾演的女警Angela接手調查,剛懷孕的Angela看似擁有幸福美滿的家庭,卻發現自己的情緒愈來愈受案件影響,慢慢地她似乎開始了解Connie為何會走上這條不歸路...

踏血尋梅?

寶貝神車手

唔該 呢套見你地吹咁勁都必睇,另一套反藝術宣言唔知睇唔睇得過定睇番烽火動物園

都唔係吹
事實係幾爽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞