香港戲院會員優惠全攻略 / 新片資訊交流 #6

1001 回覆
27 Like 5 Dislike
準備睇烽火動物園

不俗👍🏼
頭先望下啲 UA voucher
發現有一張冇 UA 個印

照用 話你地蓋漏左

Btw 自己以後不會用$ 益UA

今日去返 UA 同 staff 講印漏咗
佢幫我印返

照用 話你地蓋漏左

佢幫我印返

邊間院

照用 話你地蓋漏左

佢幫我印返

邊間院

屌笑撚左
去ua睇imax kingsman呢啲大片係咪頭一個星期都唔會有會員折扣?

UA有折 近幾套IMAX都冇停會員折扣
百老匯就停
同埋UA多全職,態度唔可以差得去邊。
其他d PT西你面又唔使俾人投訴投到扣花紅嗰d,驚你有牙咩

三級紙/印呢d真係要有喎,大把人唔夠秤比人捉到死都話冇人同佢講係三級片要求退錢/比佢入
Btw以前做嗰陣反而係d ft西 pt多數有禮貌
其實以我所知,神秘顧客測mk d戲院服務係唔差 大把都衰過mk

竟然 但係mk三間龍頭戲院既staff我覺得ua>>>>>>>>>>>>cc>>百記
Ua普遍都有禮貌,cc就一dd,百記真係成堆mk
計其他我覺得大部分都ok,不過睇得出mcl同百記d人做野係比較一板一眼跟足指引,但係代價係慢
ua轉左新system之後慢左勁撚多 以前快好多,同埋cine time班staff真係好撚唔掂,四個counter前面得五個客都可以等成十分鐘先買到飛,見佢地下下都要問經理leader真係心諗點解唔train好先叫佢地返票房
Cc係快但係就唔係個個staff有禮貌,有d真係成堆leaflet錢同飛掉喺桌面就算,多謝晒都冇句 唔知新既兩間分店係咪都係咁

利申去開旺區(mk/tst/cwb/又一城/九龍灣)睇戲

Mcl應該衰過百記
試過去睇star,明明得我一個買飛都可以西面 樣我當你生成咁冇得改,但語氣都好撚差
Btw試過去UA尖沙咀買飛,佢竟然冇散紙(1、2蚊)找 唔係個職員account冇,而係成個售票處都冇 冇佢又唔搵上司幫成碌木坐向到呆左 最後要我出聲話轉簽卡CLS

同埋UA同MCL賣三級片飛都好on9,成大個三級印印左落張飛到勁撚核突。依家百記釘張三級紙都好撚on9,不過拍馬都比唔上UA同MCL

因為ua好少用到一兩蚊(得會員折扣會用到)所以冇準備掛,但係一個都冇真係 係咪on9
坐定定冇反應就更加on9

屌笑撚左

啲動作都match

三級紙/印呢d真係要有喎,大把人唔夠秤比人捉到死都話冇人同佢講係三級片要求退錢/比佢入

唔介意佢印落張飛,但可以印向戲院收既嗰一忽囉 印落觀眾keep嗰邊好on9,遮哂仲會甩色花到撻撻超柒

唔介意佢印落張飛,但可以印向戲院收既嗰一忽囉 印落觀眾keep嗰邊好on9,遮哂仲會甩色花到撻撻超柒

唔夠歲捉到會叫佢轉睇第套戲,嘈好撚耐先會退錢
但其實好多間戲院都好鬆唔查證 因為電檢嗰D真係唔會黎抽查

舊UA太古同另外一間我都試過博懞入到

點都一半一半
淨印搣走嗰邊佢都可以照屈後尾先吸個印

俾你咁講一講電檢又要巡

點都一半一半
淨印搣走嗰邊佢都可以照屈後尾先吸個印

吓 一搣嗰陣就check證架啦 點屈職員後尾先印 除非佢買第場戲戲飛先會唔check證上左去囉 咁仲邊有得拗

俾你咁講一講電檢又要巡

要巡一早巡左啦 使Q我提佢地咩 周不是時都有人開名話邊間邊間唔check證,你幾時見過新聞有寫戲院俾人周到要罰錢 職員唔俾冇身分證阿叔入場就反而見過報
美麗有毒 一般
美麗有毒 一般

Trailer 有點誤導
有無人知香港點解無上 惡魔蛙男?
我覺得大卡士得來又好好睇。 無發行買真係好奇,如果香港上我會再入場
話說最近HK movie整左個我最喜愛的戲院選舉,
我見到沙田ua 竟然都入到三甲
於是突發其想搞返個我最討厭的戲院選舉
成日有人鬧旺百要行太多樓梯, 康怡個幕太細, Megabox交通唔方便, 等等
所以想知大家心目中最討厭ge戲院係邊一間

https://goo.gl/forms/nq9mDdUHGej0bUd13

我會係9月30日23:59截數
請大家踴躍投票
成日有人鬧旺百要行太多樓梯, 康怡個幕太細, Megabox交通唔方便, 等等

https://goo.gl/forms/nq9mDdUHGej0bUd13

請大家踴躍投票

投左
心水ifc, star同荷里活
荷里活d客低質、位又窄(原本想揀尖咀ua不過真係得冇錢找呢樣on9)
Star職業閪、個銀幕又花
Ifc貴得黎d staff又唔係好熟手,d客又係煩閪
如果只揀一個就star

請大家踴躍投票

旺百 megabox同朗豪cc好難揀
新人留名
元朗撚表示yoho開左百老匯之後已經好少入屯門睇戲

請大家踴躍投票

旺百 megabox同朗豪cc好難揀

UA沙田,旺百,康怡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞