香港戲院會員優惠全攻略 / 新片資訊交流 #6

1001 回覆
27 Like 5 Dislike
屌你得利再審同兩個世界係咪唔上架啦

其實我都聽聞都關院商事
佢地對韓片一般比較冷淡

唔知荔枝角果間開左之後會唔會有改善呢,話晒都韓資

其實我都聽聞都關院商事
佢地對韓片一般比較冷淡

聽過某d發行講
某d 院商聽到係韓片
一路都唔覆期

其實我都聽聞都關院商事
佢地對韓片一般比較冷淡

韓資應該會幫番自己人既
L cinema 都持續有上韓片
有少少期待mother!

外國風評一般

外國係兩極,d人話似失嬰記、魔法聖嬰嗰類
行為藝術之母Marina abramovic仲出文力撐
有冇人知德福mcl係裝修定轉手?
裝修點解冇爆谷賣
裝修點解冇爆谷賣

裝修only

外國風評一般

乜野???
爛蕃茄個分的確唔係非常突出,不過我會睇

唔記得屯市UA係無斜度

其實我都聽聞都關院商事
佢地對韓片一般比較冷淡

聽過某d發行講
某d 院商聽到係韓片
一路都唔覆期

睇黎一步之謠都係咁...
但係呢套洲立發,再差都應該有MCL自己院線上啦

外國風評一般

乜野???

因為我覺得 兩極出黎個分拉均變左中間
同本身套戲普通、個分係中間 有分別

呢套我真係唔覺得向外國評論係一般,狂野時速飛車片嗰種先叫一般,呢套向外國好有爭議性。

外國風評一般

乜野???

呢套我真係唔覺得向外國評論係一般,狂野時速飛車片嗰種先叫一般,呢套向外國好有爭議性。

睇番IMDb d評分好多一評就一分、一評就十分,好少出現中間分數。所以呢套戲一定唔會係一般,一係就超爛,一係就神片。

外國風評一般

乜野???

睇番IMDb d評分好多一評就一分、一評就十分,好少出現中間分數。所以呢套戲一定唔會係一般,一係就超爛,一係就神片。

咁我應該會覺得好好睇

外國風評一般

乜野???

咁我應該會覺得好好睇

D人話個trailer 伏 如果鍾意個trailer 應該要調節下先好入去睇

外國風評一般

乜野???

咁我應該會覺得好好睇

D人話個trailer 伏 如果鍾意個trailer 應該要調節下先好入去睇

係外國睇咗,trailer係misleading,仲偏鋒過black swan,
風格係似返導演以前套the fountain,可以有幾層解讀,
神神化化幾過癮嘅
裝修點解冇爆谷賣

裝修only

裝修連爆谷機都搬走埋咁搞笑
見到佢嗰兩部小食機真係笑出聲

香港亞洲電影節 HKAFF

估到估唔到嘅影迷,你哋終於等到喇!今年開幕電影係第二屆「首部劇情電影計劃」得獎作品 《以青春的名義》(IN YOUR DREAMS)!

故事透過描述少年對愛情的憧憬,對渴望母愛的一種追求,也從女老師身上,呈現出現代人面對婚姻危機下的軟弱。

由劉嘉玲監製,新晉導演譚惠貞首次身兼導演與編劇的作品,劉嘉玲亦擔任本片女主角,與男主角吳肇軒發展感情。大家到時記得支持喇!

估到估唔到嘅影迷,你哋終於等到喇!今年開幕電影係第二屆「首部劇情電影計劃」得獎作品 《以青春的名義》(IN YOUR DREAMS)!

故事透過描述少年對愛情的憧憬,對渴望母愛的一種追求,也從女老師身上,呈現出現代人面對婚姻危機下的軟弱。

由劉嘉玲監製,新晉導演譚惠貞首次身兼導演與編劇的作品,劉嘉玲亦擔任本片女主角,與男主角吳肇軒發展感情。大家到時記得支持喇!

一定要睇

一定要睇

斬碌鳩巴打開定post啦

其實我都聽聞都關院商事
佢地對韓片一般比較冷淡

聽過某d發行講
某d 院商聽到係韓片
一路都唔覆期

睇黎一步之謠都係咁...
但係呢套洲立發,再差都應該有MCL自己院線上啦

咁多片
大片實優先
有時做發行都受制院商

外國風評一般

差係因為片商當佢普通horror film咁sell 仲要大型發行(可能係想食IT條水)
但實際上完全唔係嗰回事
有心想睇啲人睇完評價唔差
有無知太空倉幾時落畫
我未睇
有無知太空倉幾時落畫
我未睇

冇乜人睇/有大片上霸哂檔期咪落
點答你
雲海大讚老母
睇佢咁講應該似Antichrist
https://www.facebook.com/CHANWANHOI/posts/1679977378711056
雲海大讚老母
https://www.facebook.com/CHANWANHOI/posts/1679977378711056

睇老母影評我都諗起呢套
雲海大讚老母

睇老母影評我都諗起呢套

決定睇老母之前睇咗呢套先,一直都未得閒睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞