香港戲院會員優惠全攻略 / 新片資訊交流 #6

1001 回覆
27 Like 5 Dislike
睇完影評
應該可以棄它母 海豹 銀翼
今個星期應該睇美國特工同冰鋒算

你睇嗰啲影評又幾特別喎

我係連登討論區個睇
佢地話慢 同無睇第一集會有影響
又話多人訓 同走

同埋上面3套係HKMovie
個app都偏低分 反而冰鋒 特工有4.2 4.3
海豹得3.2分 算好低
煙花得3分

居然拎連登同HKMovie做指標
BladeRunner 好野來
不過應該好多人睇唔慣 科幻文藝片
Mother就癡線片 有好多message 同symbolism

我個人不嬲麻麻文藝片
有時先係上面3套再選黎睇
美國特工 唔睇就下星期無得睇 其他3套下星期再搵時間睇都未遲

你睇hkmovie個分不如走去睇追龍皇家啦屌
之前私人會所都有成4分
睇完影評
應該可以棄它母 海豹 銀翼
今個星期應該睇美國特工同冰鋒算

你睇嗰啲影評又幾特別喎

我係連登討論區個睇
佢地話慢 同無睇第一集會有影響
又話多人訓 同走

同埋上面3套係HKMovie
個app都偏低分 反而冰鋒 特工有4.2 4.3
海豹得3.2分 算好低
煙花得3分

居然拎連登同HKMovie做指標
BladeRunner 好野來
不過應該好多人睇唔慣 科幻文藝片
Mother就癡線片 有好多message 同symbolism

我個人不嬲麻麻文藝片
有時先係上面3套再選黎睇
美國特工 唔睇就下星期無得睇 其他3套下星期再搵時間睇都未遲

你睇hkmovie個分不如走去睇追龍皇家啦屌
之前私人會所都有成4分

個apps港產片有打手係人都知
同埋參考下謝
Btw 皇家同追龍都睇左
追龍都唔算差 可以一睇
UA會藉正一垃圾
大片 新戲 全部無得用分換
屌你老母咩叫落晝前都唔可以用分換
仆街你呢d叫 呢套戲無、係套套都無

2049換到呀!
有無師兄睇左mother
有無師兄睇左mother

老母係神作
得罪講句 話老母差嗰D肯定睇開屎
套戲完全值奧斯卡最佳電影提名 JLaw向呢個表現比silver linings playbook勁加值得拎影后,今年入圍一定有
有冇人去過yoho睇
個場係咪好細?
有冇人去過yoho睇
個場係咪好細?

淨係睇過imax
覺得同旺角imax差唔多
老母係神作
得罪講句 話老母差嗰D肯定睇開屎
套戲完全值奧斯卡最佳電影提名 JLaw向呢個表現比silver linings playbook勁加值得拎影后,今年入圍一定有

太多人睇慣d直述野,轉少少表達方式已經唔得,其實呢套已經好淺白

個男主角都同JLaw講:You are home
D人都仲可以話唔明又或者get錯哂
呢套同arrival 一樣,明明好淺易明但仍然深過港豬理解能力

港豬係tvb膠劇薰陶下成長,理解力係差d㗎啦
真係得港產片會請打手咩
真係得港產片會請打手咩

其實套套戲都要
頭先係the grand睇黃金愛樂樂團
播左明天我要和昨天的妳約會trailer
原來係高登先買
跟住個期好似好多驚慄片
想睇happy death day

今期個Mother屋企人睇完之後話唔明
真係得港產片會請打手咩

其實套套戲都要

Marvel咪唔使,大把免費
百記真係咁勇唔上雷神?

仲有半個月, 仲有機會卦?
百記真係咁勇唔上雷神?

有頗大機會
頭先係the grand睇黃金愛樂樂團
播左明天我要和昨天的妳約會trailer
原來係高登先買

有無人睇左我要吃掉你的胰臟
btw明天我要和昨天的妳約會幾時上?
好深 好大野心 的老母
百記真係咁勇唔上雷神?

有頗大機會

唔撚係掛
百記真係咁勇唔上雷神?

有頗大機會

唔撚係掛

究竟乜原因?又關拆帳事?
黎緊有套好似死神來了咁
百記真係咁勇唔上雷神?

有頗大機會

唔撚係掛

究竟乜原因?又關拆帳事?

拆帳啦應該 好似全部迪士尼戲都唔上
黎緊有套好似死神來了咁

咩wish upon 嘛
同年頭套bye bye man 一樣咁爛
百記真係咁勇唔上雷神?

有頗大機會

迪士尼咁多賣座戲
咁樣真係搵自己黎搞

佢好有勇氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞