香港戲院會員優惠全攻略 / 新片資訊交流 #6

1001 回覆
27 Like 5 Dislike
ua禮卷買唔買好
硬係覺得濕鳩ua一定有伏
ua megabox真係好垃圾
尋晚睇IT排隊買爆谷
排咗10幾分鐘都未有人幫
得兩個人做counter
但有成10幾人排緊買飛
得兩個人排小食

差啲趕唔撚切入場
ua megabox真係好垃圾
尋晚睇IT排隊買爆谷
排咗10幾分鐘都未有人幫
得兩個人做counter
但有成10幾人排緊買飛
得兩個人排小食

差啲趕唔撚切入場

佢裝修完 小食部同票房同一櫃臺
好有問題
Staff 又唔夠人又多
個晚睇kingsman 重映睇住佢勁慢條隊

我買嗰陣職員講明﹐尾數一定要簽番hsbc 卡

尾數要用hsbc卡咁pk

咁不了

應該係費事你拎去轉手賣比人
請問最近有咩戲好睇?

前ua員工表示唔得

應該話揸正黎做一定唔得,佢後面有寫一張飛只能用一張voucher,但係照有會員學生之類折扣
而家仲要一次過賣咁多張,你話佢會唔會揸正啦

張voucher 無寫一張飛只可以用一張voucher 喎

正路係唔得,但佢又寫明

10. 每次購買時可使用多於一張禮券。於使用禮券時,如戲票票價及/或食品及飲品價格高於禮券的面值,持卡人須以合資格信用卡簽賬支付餘款。如戲票票價及/或食品及飲品價格低於禮券的面值,餘款則恕不退還。
https://www.redhotoffers.hsbc.com.hk/tc/latest-offers/red-hot-flash-special/ua-cinemas/terms-and-conditions/

應該係匯豐俾錢ua當賣信用卡廣告?

你講嗰隻正路應該係講d 優惠既voucher, 好似買一送一﹐有折扣嗰d﹐但呢張係cash voucher 黎﹐當cash 用﹐所以用幾多張買乜都得

尾數要用hsbc卡咁pk

咁不了

係呀我話正路係平時啲卷

今次佢都有寫

5. 優惠不可與任何其他禮券、折扣、推廣優惠、員工優惠或會員優惠同時使用(除特別聲明外)。詳情請向指定店鋪店員查詢。

應該用呢啲hsbc卷就冇得用會員優惠,焗用正價

係買張cash voucher 嗰陣無得用會員優惠同voucher 嗰d
但買完番黎嗰張cash voucher 係無呢條條款﹐真係當cash 咁用
請問最近有咩戲好睇?

烽火動物園
出貓特攻隊
打死不離三父女

屌你咩,比$150,收$300

應該可以2張一齊用
但我仲有太多分
所以不了
唔想比錢UA 賺

前ua員工表示唔得

應該話揸正黎做一定唔得,佢後面有寫一張飛只能用一張voucher,但係照有會員學生之類折扣
而家仲要一次過賣咁多張,你話佢會唔會揸正啦

張voucher 無寫一張飛只可以用一張voucher 喎

正路係唔得,但佢又寫明

10. 每次購買時可使用多於一張禮券。於使用禮券時,如戲票票價及/或食品及飲品價格高於禮券的面值,持卡人須以合資格信用卡簽賬支付餘款。如戲票票價及/或食品及飲品價格低於禮券的面值,餘款則恕不退還。
https://www.redhotoffers.hsbc.com.hk/tc/latest-offers/red-hot-flash-special/ua-cinemas/terms-and-conditions/

應該係匯豐俾錢ua當賣信用卡廣告?

你講嗰隻正路應該係講d 優惠既voucher, 好似買一送一﹐有折扣嗰d﹐但呢張係cash voucher 黎﹐當cash 用﹐所以用幾多張買乜都得

唔記得啦冇做好耐,以前隻voucher係就咁賣既,可能改左條款啦

比$300,有$600收
睇早場低至$25/張

應該可以2張一齊用
但我仲有太多分
所以不了
唔想比錢UA 賺

前ua員工表示唔得

Oh 你而家都係做戲院? 邊間?
對於前公司愈來愈濕鳩同跌到得番百分之十幾市場佔有率,有乜感覺?

你估下
抵撚死啦ua

去左CC?

UA 由14年最後德政:暑假儲印花夠就有4500分之後
所有野急轉直下
CS
會員制
排片
賺票系統
票價
完全不知所謂

cc係朗豪開嗰時多ua朗豪既舊人去姐,我唔係做朗豪
Btw ua經理多數仆街黎,仲要係又廢又仆街嗰種,office班人就更加唔洗講
個會員system就係我臨走嗰排轉,日日喺票房都要帶老母返工

應該可以2張一齊用
但我仲有太多分
所以不了
唔想比錢UA 賺

前ua員工表示唔得

Oh 你而家都係做戲院? 邊間?
對於前公司愈來愈濕鳩同跌到得番百分之十幾市場佔有率,有乜感覺?

你估下
抵撚死啦ua

去左CC?

UA 由14年最後德政:暑假儲印花夠就有4500分之後
所有野急轉直下
CS
會員制
排片
賺票系統
票價
完全不知所謂

cc係朗豪開嗰時多ua朗豪既舊人去姐,我唔係做朗豪
Btw ua經理多數仆街黎,仲要係又廢又仆街嗰種,office班人就更加唔洗講

百記?

正路啊
如果唔係點會愈做愈差?
american made幾過癮

百記?

正路啊
如果唔係點會愈做愈差?

繼續估啦我唔會開估 普通pt仔一個,當時趁讀書打份風流工hea時間同賺下零用錢姐
不過戲院真心19工黎,做普通ft/pt又冇前途又冇錢途,比你升到leader經理又點,人工多少少做到隻狗咁,經理仲要成日比office煩,讀書返pt/做一排hea下冇所謂,長做真係浪費青春 眼見身邊唔少好醒目既同事真係覺得可惜,嘥曬
聽身邊人講百記mcl比較好做,至少人工同前景都好d,ua冇前途,cc呢排係咁升人但係人工福利應該全行最差

百記?

正路啊
如果唔係點會愈做愈差?

繼續估啦我唔會開估 普通pt仔一個,當時趁讀書打份風流工hea時間同賺下零用錢姐
不過戲院真心19工黎,做普通ft/pt又冇前途又冇錢途,比你升到leader經理又點,人工多少少做到隻狗咁,經理仲要成日比office煩,讀書返pt/做一排hea下冇所謂,長做真係浪費青春 眼見身邊唔少好醒目既同事真係覺得可惜,嘥曬
聽身邊人講百記mcl比較好做,至少人工同前景都好d,ua冇前途,cc呢排係咁升人但係人工福利應該全行最差

嘉禾又如何 之前apply
可惜9月要返學 個經理建議我下次請早

百記?

正路啊
如果唔係點會愈做愈差?

嘉禾又如何 之前apply
可惜9月要返學 個經理建議我下次請早

好耐之前聽講pt係最低工資,唔識人做嘉禾答你唔到
個會員system就係我臨走嗰排轉,日日喺票房都要帶老母返工

好撚廢

而家好似仲要次次login

百記?

正路啊
如果唔係點會愈做愈差?

想講都幾肯定UA 沙田無埋
UA 真係收得皮
我想問apm易手變mcl單野係堅定流?
(申利:向某mcl中層口中聽番黎)
Btw Logan Lucky 應該11月2

唔係u 字? 我聽係u 記

咁可能我記錯 應該係u記掛
但唔知傾完未

咁可能我記錯 應該係u記掛
但唔知傾完未

但你個中層朋友可信嗎?
之前聽馬sir 講UA 會藉優惠搵笨
之後八月果時cut 左張金卡
之前聽馬sir 講UA 會藉優惠搵笨
之後八月果時cut 左張金卡

UA 的確會員制度愈來愈差
分無啦啦有限期已經on 9
仲要大片上映期間完全無折
Megabox 有2院變貴賓院又唔用得折扣同扣分睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞