2017香港小姐決賽3:查明BBC最受歡迎香港小姐真相

1001 回覆
31 Like 24 Dislike
睇Suki個ig佢都似去左旅行

會唔會全部落選都同tvb講拜拜
咁撚閪比我都唔簽啦

我覺得Nicolewu 比決賽當晚嚇親
真係有機會唔返嚟

tvb有時真係戇鳩鳩,依家聽講個冠軍完左一年約就會閃人
寧願捧起個咁既人而犧牲左咁多有潛質既,真係吹漲
最好觀眾緣嘅放咗出去,
就算想簽番人, 個主導權變咗係對方到

揀個全城鬧爆嘅.
未諗去拍劇做節目, 就先要花 resouces 去化解
廣告/events 都無可能, 邊有客敢痴埋去.

依家 tvb 選港姐都唔係為代表香港㗎啦 (都無去選 D 環姐世姐),
目的都係想搵下女演員, 花旦接班.
佢外表咁外國人 (唔係話佢靚定醜), 都難有劇啱拍啦.

依家呢個玩法, 都唔知為咩

正路一定係揀古箏, 佢本身都係想.

不過, 肯定有 傾過,妥協, 唔係單純自己選擇.

我就唔信有人會揀表演食蛋糕.
我覺得 Suki 佢本身應該想瑜珈, 而 Mandy 就應該係畫畫.

食蛋糕個原意, 我估應該係 演戲,
但礙於咁細間劏房, 唯有表演食蛋糕

古箏起碼係正常野 試食就真係

古箏真係好有仙氣

好適合佢

試食呢part真係好on99

Siuk 係間房嘅時候我已經用緊兩部電話俾心心 由頭到尾都唔知佢做乜
直至直播無啦啦食蛋糕 真係屌出聲

我記得MC一開始話佢地要battle試食
全家都

我真係未聽過試食可以battle

都係嗰句,成個bbc環節根本要班佳麗出醜,尤其是見到6號當晚被攝影機影到佢好狼狽咁,拎住蛋糕落樓梯,畫面真係勁尷尬

有冇人覺得野都唔識講嗰件 係0.18準備宣布係邊個拎嘅時候 隻腳有啲奇怪

https://youtu.be/Ki-drWvYKyc

係有郁過下
咁有咩問題,淨係憑呢一點去質疑佢好難令出面既人信

正路一定係揀古箏, 佢本身都係想.

不過, 肯定有 傾過,妥協, 唔係單純自己選擇.

我就唔信有人會揀表演食蛋糕.
我覺得 Suki 佢本身應該想瑜珈, 而 Mandy 就應該係畫畫.

食蛋糕個原意, 我估應該係 演戲,
但礙於咁細間劏房, 唯有表演食蛋糕

古箏起碼係正常野 試食就真係

古箏真係好有仙氣

好適合佢

試食呢part真係好on99

Siuk 係間房嘅時候我已經用緊兩部電話俾心心 由頭到尾都唔知佢做乜
直至直播無啦啦食蛋糕 真係屌出聲

我記得MC一開始話佢地要battle試食
全家都

我真係未聽過試食可以battle

都係嗰句,成個bbc環節根本要班佳麗出醜,尤其是見到6號當晚被攝影機影到佢好狼狽咁,拎住蛋糕落樓梯,畫面真係勁尷尬

應該安排定個禮儀先生係樓梯 standby 旁住.
當時無啦, 森美就應該行過去扶, 而唔係企係度仲有份笑
最好觀眾緣嘅放咗出去,
就算想簽番人, 個主導權變咗係對方到

揀個全城鬧爆嘅.
未諗去拍劇做節目, 就先要花 resouces 去化解
廣告/events 都無可能, 邊有客敢痴埋去.

依家 tvb 選港姐都唔係為代表香港㗎啦 (都無去選 D 環姐世姐),
目的都係想搵下女演員, 花旦接班.
佢外表咁外國人 (唔係話佢靚定醜), 都難有劇啱拍啦.

依家呢個玩法, 都唔知為咩

我望唔透
話就話父幹,但係tvb一年賺咁多
雖然近年業績係差左,都未至要咁樣掛
就算真有其事,頂龍咪7位數盡到8位
如果為左少少著數搞到港姐咁樣真心不智
但如果純粹玩野以為咁樣選個細哨出黎好有趣就更加無腦
呢鑊嘢可以重用當年 張舒雅 個做法去化解

張舒雅係失左蹤先咁啫,呢個黎緊一年都賴死,可以咩

佢 ig 都寫到好似想 一年後閃人
大家講得掂數, 咪當請假啫.

結果今年冇港姐留低

有冇人覺得野都唔識講嗰件 係0.18準備宣布係邊個拎嘅時候 隻腳有啲奇怪

係有郁過下

0:22 Mandy
唉諗返當晚既安排,真係會覺得tvb對9號係仆街至極

首先最罪大惡極果部分大家都知,所以唔講啦

由頭開始講起,當晚一出黎見到頭又亂set,妝又唔掂,其實由呢刻開始計起到佢出局果段期間,任何支持9號既應該都處於嬲嬲既狀態,又同時又有啲尷尬,當晚我係完全唔敢再講任何9號好靚果啲野,成場靜晒默默睇完就算

係呀我知佢本身係靚,但果晚唔掂就一世啦嘛,但咁都仲未算

第一輪比人掟落淘汰區,因為果晚個妝實在太差,去到同2號爭出線果下又係做佢,第一雖然唔想承認,但喺個妝既影響下從視覺上係2號好樣過9,然後又話dodo姐投比自己學員比左9出線,搞到佢投自己人好似黑哨咁,連帶第二輪比人foul之後都無人再可憐佢啦

但係我想講返,根本一直宣傳講9號跟既都係宣萱,係臨場先至無啦啦變左diddid,仲要整一幕黑哨救9出黎,原本已經無乜印象分,果下之後更加比觀眾放棄

所以真係無眼睇

係有郁過下

不如解下點解你地有咁既懷疑
憑呢D小動作真係好難砌到一個合理懷疑出黎
(雖然票數大家已經心照)

結果今年冇港姐留低

咁唔好留囉
講真9號唔駛好似選緊時有咁多制肘
佢最靚果時係呢個樣

如果化得返呢個樣,佢就算唔想入tvb
但又想入行既話都大把世界啦
返大陸爆紅都仲得
到時佢又走,8號又走,個冠軍一年bye,得返張寶欣呢啲,真係好笑
唉諗返當晚既安排,真係會覺得tvb對9號係仆街至極

首先最罪大惡極果部分大家都知,所以唔講啦

由頭開始講起,當晚一出黎見到頭又亂set,妝又唔掂,其實由呢刻開始計起到佢出局果段期間,任何支持9號既應該都處於嬲嬲既狀態,又同時又有啲尷尬,當晚我係完全唔敢再講任何9號好靚果啲野,成場靜晒默默睇完就算

係呀我知佢本身係靚,但果晚唔掂就一世啦嘛,但咁都仲未算

第一輪比人掟落淘汰區,因為果晚個妝實在太差,去到同2號爭出線果下又係做佢,第一雖然唔想承認,但喺個妝既影響下從視覺上係2號好樣過9,然後又話dodo姐投比自己學員比左9出線,搞到佢投自己人好似黑哨咁,連帶第二輪比人foul之後都無人再可憐佢啦

但係我想講返,根本一直宣傳講9號跟既都係宣萱,係臨場先至無啦啦變左diddid,仲要整一幕黑哨救9出黎,原本已經無乜印象分,果下之後更加比觀眾放棄

所以真係無眼睇

好認同
個晚9號望落真係一般 結果全家都話應該要out佢留2號
個下真係冇野好講

其實我覺得2號ok 要out就應該out其他
根本成個節目就畸形.
咁樣逐輪 out 人, 睇完才藝就即刻 out 人真係痴線.

舊時係會, 換兩三套衫出嚟行轉 (晚裝, 泳衣...), 有問答, 有 part 跳舞.
咁樣計晒幾樣先 out 人
根本成個節目就畸形.
咁樣逐輪 out 人, 睇完才藝就即刻 out 人真係痴線.

舊時係會, 換兩三套衫出嚟行轉 (晚裝, 泳衣...), 有問答, 有 part 跳舞.

我曾經以為會唔out人,會唔會今年搞搞新意思直接十強做晒所有野就冠亞季
不過五強果度先鳩,往時五強應該仲有野鬥?點會講完就直接宣佈冠亞季
根本成個節目就畸形.

我曾經以為會唔out人,會唔會今年搞搞新意思直接十強做晒所有野就冠亞季
不過五強果度先鳩,往時五強應該仲有野鬥?點會五個講完感言就直接宣佈冠亞季
根本成個節目就畸形.

不過五強果度先鳩,往時五強應該仲有野鬥?點會講完就直接宣佈冠亞季

今年淨係行樓梯已經浪費左好多時間

係有郁過下

不如解下點解你地有咁既懷疑
憑呢D小動作真係好難砌到一個合理懷疑出黎
(雖然票數大家已經心照)

嚇親Mandy
決賽個問答環節啲user name係咪全部都係假
我個陣冇特別留意 但印象冇見到過熟悉既人名

結果今年冇港姐留低

咁唔好留囉
佢最靚果時係呢個樣

返大陸爆紅都仲得
到時佢又走,8號又走,個冠軍一年bye,得返張寶欣呢啲,真係好笑

佢決賽果晚個樣好似未訓醒咁,差勁遠

結果今年冇港姐留低

咁唔好留囉
佢最靚果時係呢個樣

返大陸爆紅都仲得

佢似想係呢行做喎,無乜家底嘛

結果今年冇港姐留低

咁唔好留囉
佢最靚果時係呢個樣

返大陸爆紅都仲得

佢似想係呢行做喎,無乜家底嘛

講真依家係大台忘恩負義過橋抽板在先
就算佢做唔到以德報怨都可以理解
都係果句,入行都唔一定簽呢條路啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞