2017香港小姐決賽3:查明BBC最受歡迎香港小姐真相

1001 回覆
31 Like 24 Dislike
其實好難,佢無講過點計,佢話現場評判每人有十萬心可以比 都得

如果佢夠膽咁解釋,以後BigBigChannel 唔駛再搞俾心心鬥多活動

其實好難,佢無講過點計,佢話現場評判每人有十萬心可以比 都得

如果佢夠膽咁解釋,以後BigBigChannel 唔駛再搞俾心心鬥多活動

求記者朋友幫忙徹查事件

睇怕得毒果會幫手
你睇其他同TVB fd開果啲,成個過程入面同反佢無乜分別
一係唔報佢,一係報就唔慌好野,可以點

繼續推
以後每日post一次個報道
睇左好耐先明咩係先BBC
再唔係你地下載翻段live再睇

已 down

如果我24個鐘睇唔切就搵你求救
想問有冇人記得子華神預言係男親女愛邊一集
想聽由佢把口講出黎既精髓
原來BBC係解big big channel

屌你老母啦無綫
以後每日post一次個報道

加埋入去,天天狙擊
日日推
日日推

8號明俾人玩
條題目叫森美答都唔掂

8 號只係個答案唔好唔靚, 森美仲要係咁針對.話我答不如我選,屌佢轉頭咪一樣幫 10答晒.

5 號 溝通唔到,季節係咩嘢都唔知,仲要鄂然一下唔知點算,連問番清楚都唔反應.答嘢又唔知答咩.仲要答錯,要答 "說服", 佢答了解點樣

10號 直頭表達唔到自己,最重要嘅 keyword 全部都係森美講,佢再講係係係

4 號又係答到一 pat 嘢咁

今屆四個得奬,有三個都講嘢唔掂
第時出到去,真係靠 regina 一個頂晒

完全無睇過佢地啲live 定bbc, 見fb有人講先知選咗。頭先上網睇返,五強平排時最唔靚一定係4同5. 我覺得8號最靚,back返去睇佢嘅問答,佢答得ok啦,但見到森美係咁窒住佢,又話跟佢講不如佢攞港姐。好仆街囉,明明10號答到口窒哂,但森美就係咁幫10號講哂啲keyword出黎。

5號仲衰,四季都唔知係咩?我唔知有無記錯,佢好似得獎之後話佢其實喺香港住咗十年,係要讀大學先去咗加拿大,喂我當你中學過去準備,有無可以中文差到四季都唔知係咩呀?
推到tvb仆街
推到tvb仆街

TVB唔駛洗推都知仆街.....
原來BBC係解big big channel

屌你老母啦無綫

睇撚到我R頭
連登仔竟然用埋呢啲柒term
香港01好波
【港姐2017】張寶欣Big Big Channel心心涉造假 金美黎輸得唔抵

昨晚的港姐選舉中,10號的張寶欣(Boanne)雖然五強止步,不過就得到一個「Big Big Channel最受歡迎香港小姐」。這個獎是表揚佳麗們這段時間在Big Big Channel開Live賺心心的行動,最多心心數就可以得獎。除了在這3個月期間的開Live,昨晚還有一個環節給佳麗們現場開Live拉票,不過有網民就指出整個環節是黑箱作業,事關9號的金美黎(Nicole)明明心心數高過Boanne一大段距離,無可能會輸!

話說Boanne在Battle節目一開始的時候,心心數目大約有70萬,而完成整個Battle就大約加了6萬,即總共是約76萬個心心。而Nicole在Battle的時候總共有170萬個心心,在電視畫面完Live時更高達180萬。我們假設電視畫面沒看到情況時,各佳麗的Live依然繼續,網民依然可以俾心心。根據推斷,Boanne唱首歌大約是3分鐘,76萬跟180萬有大約90萬的差距,以3分鐘6萬來計算,Boanne要再過45分鐘才可以追上Nicole的心心數。不過Battle整個環節加埋都沒有45分鐘,還未計Nicole在彈完琴之後的Live心心數,所以不禁令人懷疑,Boanne的心心從何而來?

當然,這個只是一個正常的推斷,當中絕對有可能發生異常情況,例如Boanne的粉絲見偶像大幅落後,於是開十幾部電話狂俾心心。不過大家第一個感覺一定是會不會TVB造假呀?將Big Big Channel人氣王Nicole拉下馬,改由Boanne頂上。用意何在?當然是要製造聲音,一來疑似造馬其實已經好多人關注,二來因為「Big Big Channel最受歡迎香港小姐」會由上屆友誼小姐張寶兒頒獎,兩姊妹同在頒獎台,由家姊頒俾細妹當然感人好多,台下的上屆亞軍兼最上鏡小姐劉穎鏇都忍不住流淚,場面的確係感人。不過Nicole突然變成犧牲品,她這麼辛苦在這個選舉期間不停開Live賺心心,就因為一個劇情需要就一無所有。最後還要在落選港姐選舉入面得到一個「超友誼小姐」,強顏歡笑地表示不會覺得有不尊重,真係睇見都心酸!

實在不能相信,明目張膽到有如非洲落後國度既選舉舞幣事件
居然會活生生發生喺一個港姐獎項身上
仲要有數據支持都夠膽咁做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞