[KPOP] K-POP 2024討論區 (25)

1001 回覆
7 Like 9 Dislike
以為sky蛇講野..
冇特別追 Twins
只係有日睇電視嘅廣告時間就播咗佢首歌
一聽已經好洗腦
再到 Ive 出 Accendio 嗰時就覺得點解副歌好似有啲熟
我就係先聽 Twins 再聽 Ive 跟住覺得咁似嘅
同公司都話公司落order
但唔同公司都講得出收錢 生少左個腦
時隔4年進入Melon實時榜單的DAY6 <Love me or Leave me>

迎來Love me or Leave me的熱潮了....

舞台
https://music.youtube.com/watch?v=0JxcsbPcEpU

度云直拍
https://youtu.be/rLCXrQCVLXk

來源: theqoo https://theqoo.net/square/3410091971

1. 所有的歌都往上衝吧

2. 晟鎮的vocal真的很棒

3. 我最喜歡這首和Right Through Me

4. 我又不是DAY6的粉絲,為什麼會覺得神奇又欣慰呢ㅋㅋㅋㅋ 現在輪到Sweet Chaos了,衝啊

5. 大家現在才發現DAY6的好..

6. 我是因為PLAVE翻唱才知道這首歌的,真的超好聽,從一開始的伴奏開始就很瘋狂

7. 這是DAY6歌曲中我最喜歡的歌,想看各式各樣的live影片,但是沒有,太可惜了...

8. 拜託大家一定要看開頭彈吉他的朴晟鎮.. 要看唱「我把決定交在你的手中」的朴晟鎮....

9. DAY6在榜單中的比例真的增加了

10. 我超喜歡這首歌的!!!!

11. 比起DAY6的代表歌曲,我更早知道這首歌,真的超好聽ㅠㅠ

12. 超喜歡晟鎮的part

13. DAY6的名曲有很多,但我特別喜歡這首ㅠㅠ

14. 迎來Love me or Leave me的熱潮了... Sweet Chaos也一起聽吧,拜託,真的很好聽..

15. 這樣下去所有歌曲都要進榜了ㅋㅋㅋ

(轉載請註明 韓網評論翻譯站,謝謝~)
一㩒入去twins嗰個mv 難聽到火都嚟埋
屌 出道未夠2年
去梨泰院借火都得啦

屌 驚閪咩

有大公司閪be 保住 乜撚野事都無
day6好多歌都好聽
welcome to the show 同zombie
Rm先系。
其實都係塞嗰幾粒音

Twins:

Dan Dan Dan Dan Dan dance
Dan Dan Dan Dan Dan Dan dance

Ive:

Ah-ah, ah-ah-ah, ah-ah, ah-ah-ah
Ah-ah, ah-ah-ah, 손끝으로, accendio

係咪RM冇幫大哥補習英語會話?平時約啲鬼仔打機,英文會進步好多!
amy話jin oppa只係內向怕醜
你timestamp咗個位完全聯想唔到另一邊
那年十八?
仲憂心緊自己兄弟 冇心情
MATCH

btw,

160cm

Introducing IZ*ONE's 01 Line

IZGB
5K
Views
Feb 25

https://m.youtube.com/watch?v=9BTyCP79gGw&t=7m28s
老男人幾香咁
唔知係唔係處
讀過中三music 有八級樂理 可以話比你聽抄得好足
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞