試當真(暫名)| 認真試下.試下認真 | (90) | 試當真、小薯茄入圍走鐘獎 | 《公開試當真》票房突破500萬 |

1001 回覆
15 Like 55 Dislike
其實,謝票場無人睇,正是最需要反思的一樣東西,公開試制度有無將無窮壓力加諸下一代,將他們逼入窮巷。當然有狀元誕生,也有像謝票場這樣,壓力大到無人睇。
係囉, 就算無片傾
都可以搵之前旗下藝人拍咗嘅MV
之前都有搵周國賢
我仲等緊黃妍, Zpecial, 陳健安, 曾傲棐上嚟

尋晚跳舞game都中主題
又可以幾個一齊玩
同埋做觀眾都enjoy

但打馬嬲太講技術, 同得一條友玩
其他人又on99無嘢做
之後又一邊打緊機, 另一邊又傾緊計
疊聲疊到傻
我就唔覺得係壓力大無人睇,反而顯示到試當真謝票場無乜慣性收視,所以諗住上黎謝票場做live宣傳新歌新戲無乜用
根本你出唔到片謝票就冇得做架啦
有無人知宜家佢地咩狀況
隔好耐先出條 又唔係咩大片
宜家入面仲係唔係好多人做創作
好掛住以前啲劇場片
依家應該主力小綜藝+嘉賓撐場keep住view數
大project(試玩毛+電影)一年三四次咁
幾條友圍埋輪住打單機馬騮
係得JFFT先做得好睇
近年謝票場好睇嘅都係啲人入阿修房傾計
謝票場最好睇都係豪腎修三個圍埋傾偈
不過真係越嚟越少機會睇到
好似上次都係Lokyi 做嘉賓,又係有Ernest
但有豪修加埋吹水就好睇好笑勁多
同埋雖然明修仔點解越嚟越唔鐘意喺公海講嘢
但今晚修你皮淨係盲撐毛先睇到其實真係好嘥料
好多野講完一定比風向撚抽空成個context,淨係拎其中一兩句黎鬧,唔講好過講啦
近期係豪哥hold場啲集數都好睇, 有場係豪哥同510鳩噏好撚chill, 間唔中會翻聽
頭半靠嘉賓帶場做主題經常的了,就好似上星期個Apple,佢唔上來我都唔會認識佢,宣傳又好,謝票又好回顧也好,算係正常操作。
後半與其搵嘉賓打機,Ca姐打機反而只係放會員,成件事哂左囉,我睇試當真係想睇試當真幕前,唔係想睇睇試當真請的嘉賓
想睇咪做會員囉,想睇免費片就要等廣告商贊助架啦,有咁難明?
「我地幕前唔吸新客喇,自己會員圍爐啦」
或者咁講
上面的討論講緊 謝票場無野好謝 為講而講
某程度係因成個Channel開始少內容
可能依家佢地覺得出直片出廣告片的份量已經等同以前的劇場
許賢又訓身去拍住先,出產又唔係咁穩定

如果情況繼續落去都唔推返啲自己人出來,咁我無野幫到手了
可能佢地都滿意現況嘅
Ca姐叫半上岸 簽咗天下一應該會安排嘢佢拍
校花都開始多嘢拍 本身仲有阿康
係阿慈ern9呢啲尷尬啲
Caca會員打機我估係想試下水溫,遲啲caca會係twitch再開,謝票打機就明顯拎嚟攝時間啦,本身應該就冇諗過打,四個都冇打開謝票場其實應該要改革啦,果個星期都冇片唔知謝乜撚嘢
之前Chained together係廣告?
不過都合理,唔係點會咁多channel都玩
其實以前多劇場吸引人睇
劇場D NG擺會員片係理解
但而家改緊行嘅路線蝦碌野應該考慮下剪reels去吸引人
就好似之前謝票場精華咁
以前每星期有片咪講下片
依家純吹水podcast冇特定主題
搞到我自己都無乜熱衷去追
就好似510出的reels著校服同男演員拍左啲野
但我睇完段reels都唔係好理解到係拍緊啲咩, 唔知係咩project,係預告?宣傳?花䋈?定已經係成品
有片都唔代表好傾,之前好傾係因為每星期有兩條劇場,由導演,劇本去到演員都大把野分享,真係叫做謝票場,而家果啲小綜藝口試王有咩好謝好分享,既然而家出片都咁彈性,不如果個星期冇劇場/試玩毛就唔好叫謝票場,改其他性質既live,搵返多啲幕前返嚟玩吓卓遊都好過夾硬開live
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞