試當真(暫名)| 認真試下.試下認真 | (90) | 試當真、小薯茄入圍走鐘獎 | 《公開試當真》票房突破500萬 |

1001 回覆
15 Like 55 Dislike
<公開試當真>已播映完畢, 接住落嚟係<公關試當真>
咁唔通偷嘢唔係犯法,賊人唔算罪犯?

你要咁幫佢兜外人只會覺得你係護緊短
笑撚死
窩藏唔係咁解呀
你話佢偷完嘢後9秒9衝去試當真studio匿埋然後試當真收埋佢到今日就叫窩藏
你唔知試當真啲hater係幾咁鍾意老屈?
🫂
各位覺得試當真應唔應該留阿康

唔留
始終牽涉太多3rd party 直接自爆唔止白費佢地成條team努力 直頭係撚鳩所有協助佢地成事既單位

當然觀眾fans都好可能會受傷 但商業社會有時就係咁無奈

我最唔舒服既反而係學校包場 而家真有過左學校老師校長一棟既感覺 人地學校名義包場帶晒學生入去睇 個考慮點會只係粗口清水版咁瑣碎既事
其實都要關心下許賢、贊sir 、狼少佢哋成個dse 團隊,應該都因為呢件事煩咗好耐 辛苦了
之前threads見到有個post, 有老師完sem前特登喺黑板寫低學校9月會播公開試當真, 叫學生暑假唔好睇住, 成件事好可愛

而家諗返真係喊出黎
成team dse電影團隊慘到,難得有機會由YouTube變電影,同電影界前輩合作,上映後成隊人努力謝票,票房成績口碑都超額完成,之後仲有機會喺各個頒獎禮拎提名,而家意義失去咗,後悔所有嘢都大打折扣,好似白忙咗一場咁。
多謝上邊兩位師兄
我相信真心鍾意過佢哋嘅先至會感受到呢份感覺
同時真係有一定程度傷害
呢套戲我諗真係唔好再喺學校上映比較好
福音電影嘅主人翁行差踏錯真係好難搞
如果每年DSE放榜重映,就好似每年鞭佢一次
就算學校夠膽包嚟播,都仲有家長、政府等等持份者要過
長尾效應睇怕不復在
一部本來可以每一年都有機會喺中學播嘅戲
宜家?
過咗今晚啲學校應該排隊打電話取消播映
我信牙康係第一次偷野。
心理學上想透過偷嘢抒發壓力既話,點會係一兩次
9up 心理學家?
連阿康個post都只係話一時貪心,冇講佢係第一次一時貪心
佢地係咪又要搬studio啦
風水差到咁
佢哋咁多廣告點會蝕好多,同埋都係用本身YouTube嘅footage,而家仲有賺,如果唔上映係浪費團隊心機,但就會搞到阿康呢件事被放大,可能真係搞到抑鬱
你啲中文都算幾差吓
第唔第一次真係咁重要? 第一次強姦 第一次殺人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞