試當真(暫名)| 認真試下.試下認真 | (90) | 試當真、小薯茄入圍走鐘獎 | 《公開試當真》票房突破500萬 |

1001 回覆
15 Like 55 Dislike
你嘅人生價值係咪就係

九點起身就起身調查破咗嘅案?

以為自己做嘅嘢有建設性,篤穿咗你返工食花生又屈人係細路..

唔借你個傻閪腦我真係諗唔到你講嘅嘢有幾有價值

食花生就食花生啦,為公義咩?
我個人嚟講明白佢選擇 但唔認為無責任 兩者都一定有得有失 我認同佢做咗正確商業決定 而且執行得好
如果商業角度其實套戲唔上先係最商業決定,而家收五百萬,三方分實際其實試當真扣埋成本先可能賺得一百萬左右,講真佢哋坐定定兩個月會員費都多過呢個數啦,洗乜咁辛苦許賢成班人日日去跑數跑過百場
我會傾向簽左約有時唔係你試當真一方可以話晒事,好似一週年蝦球事件,除非你認為高先都唔知情
咁係你預先預設咗你眼中a係商業 b係道德係永恆真理
而你忽略咗其他人可以覺得a係道德 b係商業
甚至仲可以因為道德而商業 因為商業而道德

現實更加唔係咁簡單二元
首先選擇除咗ab 仲有cdefg
然後唔單係商業道德2D coordinates 係無限咁多D
再者 就算單睇呢個2D coordinates 都唔一定係一個十字 條Axis唔一定係直線由-無限到0到+無限咁畫
玩尻電影公司就唔係道德問題?你咁撚自私剩係諗自己㗎?
呢度咁多人覺得試當真呃咗廣告商呃咗電影公司,係咪無腦到咁?分分鐘除咗三個老闆之外,高先知道呢件事早過哂試當真所有人…
同囚2??
連登仔話係就係架啦總之游學修就係衰啦
而家咪就係玩9緊電影公司
如果電影公司知道呢單野 邊會比佢上套戲
電影公司係指高先?佢有咩損失?
依家都冇人屌佢 當初19歲都冇
唔覺咁大單野試當真會冇同高先講
相信係2邊坐埋傾好左照上既機會大好多
你自己google下電影發行四隻字啦
上唔上從來都係發行商話事
如果高先真係唔知單嘢 一早出咗聲明割啦
分分鐘係高先堅持要上
成本又俾咗,戲院傾晒排場次,突然煞停即係倒錢落海
呢套戲上映到的確係建基於刻意隱瞞滕毅康5月偷嘢, 你呢個假設戇鳩到, 使唔使奶得咁撚肉酸呀
其實套野唔上高先先最大損失
講真如果上唔到
試當真除時要賠錢俾高先
其實套電影算係冇高調宣傳
前排我都奇怪點解其他友台冇大力幫手宣傳
喺街度見到嘅廣告牌都唔多
而家睇返轉頭就知咩事
啲宣傳應該都係當交差
講到呢套紀錄片好撚高成本咁, 又咪係嗰幾條youtube片剪出嚟,血本無歸
偷嘢其實同睇打j一樣都係心癮黎
純粹貧果下刺激
人地講緊發行商唔係講緊試當真啊,套戲幾撚低成本發行商都係要俾一舊錢出黎,唔係票房點會三方分
咁商業價值又唔係淨係睇個票房
套戲上咗對個形象都好重要
如果之後金像獎有提名就更甚

尤其依家咁多小綜藝 同其他channel開始冇分別
會員費仲有冇咁多我唔sure
冇牙康單野形象咪好囉,而家就
好似撑緊經理人公司咁我愛英皇,我愛pako
唔知就google吓先啦,搵呀叔剪唔使錢?後制發行宣傳唔使錢?幕後閒閒地都幾十甚至過百人你話唔上就唔上?你估咁大間電影公司好似你咁兒戲尻up吓就係?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞