Football Manager 2024 討論區 (9) 咁係因為你玩得悲觀

751 回覆
5 Like 1 Dislike
但係又識續timmy肥哥又識買人
所以先覺得奇怪
話時話印象黎明CA唔太高放棄唔出奇
唔係好高 叫做夠輪換
係執到樂仔嚇親先上黎問下
仆街 教荷蘭第一場作客法國
排左個5後陣 前面擺條柱諗住set比後上埋門
最後輸撚左6:1
應該衰過亂鳩咁set陣
玩曼另一個問題係listed左個上手留落黎一大堆高薪冗員唔肯走
我試陣淨係夠膽主場試先
呢隻game作客好難打
比法國2條邊撳屌係咁落底傳中tap in都入左我2,3球
又比佢地角球戰術屌打左2球 (衰on9 豬2球先肯搵人睇禁頂)

之後作客愛爾蘭轉番4231就贏番3蛋
真係搞唔掂IWB,唔知點解長期輸對角斬

玩433又係,俾4231 禁住屌,有冇師兄識玩433?
好難搵勁龍
玩左幾季之後出名d勁龍都跌哂watt
d假人又無咩勁
4星都難搵
已經set左長期scout都無咩貨
24見未開過曼聯試吓玩
仆你個街無錢用到
n年無玩, 最近steam 入手, 都追左呢到8成post, 想請救以下問題

1. 成日見大家話翼峰夠高 暫到高波遠柱入攝, 係點set架

2. 對到住4312 或 3412 重要作客的話, 自已隊波的人 ca 又本身低, 排咩陣形先克制到?
搵左同一場s/l 係咁試
試過4312 拉後防守線 , 被禁住來攻
又試4231 高搶, 積極攻, 係鬥攻到, 已set保持陣, 但變入1,2球, 反失 3球 ,
最後4231 壓後防守線, 防守 先磨到0 比0

3角球點set好? 成日比pc 頂入.. 自已10場先得 1 球入, 本身set 近柱 人盯人
2.陣型打532,推兩隻閘上一格,升上去傳中,風格set positive
會唔會好d?
Verbruggen?Restes?
曼聯上季既轉會操作好弱智 用得既人借走哂加傷兵一堆,一開季靜係可借人
放心, 我2047接手一開波balance -300M, 再加負債 700M
然後一大堆冗員 200k+人工
玩左年半仲未搞掂
好 我會試下, set 高波 燒味買左個st 196cm jump17 heading 都15up
斬中set斬遠柱
最好set埋隻翼wtm
可以頂到變神射手
角球教練要勁,3星+
守角球,平衡位,禁區邊要有人睇
攻角球,混合出波,開外弧線搶尾柱或者內弧線搶近柱,禁區邊擺1-2個遠射
邊個位set 架
講緊死球?
依家用緊Restes,但我個依家report 都係得3星
verbryggen 去完沙地
簽佢要500k 人工
你個球員細位可以set斬去邊
簡單d講
當你左邊係高佬
咪set隻右閘落地傳中
再傳中遠柱
再set 多走右路
咁你就可以睇到不斷右路斬左邊
無限loop
WTM其實點用
沙地嗰堆要等佢份約完先搶
vandervoot唔係最頂級 但係算係真人後期比較好用
高佬去頂波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞