Football Manager 2024 討論區 (9) 咁係因為你玩得悲觀

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
你要睇個球員咩能力,同埋對面後衛咩能力
iw 就算att 佢都係主力傳送
同埋att唔代表佢會交到功課,如果對手隻閘盯防勁,你較左att都無咩用,反而係埋沒左個進攻點
所以戰術上最少有2個入球點同2個以上既傳球創造者

另外唔知你球員能力如何,就算知幫你set好,但臨場對手又會唔同,需要微調,有時對強隊人地球員能力高,要再諗計搵空間進攻
仲有未計防守,你防守set唔好,可能你會射極唔入跟住俾對手反擊入波/又或者你入1球跟住對手入返你幾球
渣古成日preview又話A又話4.5星, 出到黎都係一堆普通英超料

好似仲衰過水曹
controversy過15基本上都唔會買 青訓就等人出價
newgen黎講應該係Mercenary + controversial?
垃圾黎
半場屌人
全隊綠
佢成日都紅
真係頂佢唔順
但玩FM應該只會show balanced
controversy 15, ambition 18, professionalism 5 完全係搞事的典範
原來enzo professionalism 得5
我發覺有D 球員第2年數值跌左1
可能都係要快D轉球會professinoal status
但用落幾好用
後上前插/傳波都好勁
但係搞爛隊波
有冇人試過隊波換左班主之後亂咁買人又冇得㩒cancel?
有冇辦法解決
ai車好廢
每次click入去
一定見佢不滿緊
野心大
職業忠誠又低
頂級球星黎講都算數一數二麻煩
佢之前到底做過咩先咁差
罷操好常見
咁就低到要比5
而家玩到2038年 未試過玩咁多年
想問吓西甲點樣先可以將nonEu player變做唔佔呢個名額,我玩西甲貝迪斯簽咗kubo,踢到第六季再加埋佢之前踢過皇蘇三年,正常都喺西班牙踢咗差唔多10年但係仲佔緊呢個名額難得青訓上到一隻唔錯嘅香港中堅,諗住俾多啲機會佢踢,佢17歲已經代表港隊debut但得三個non-EU位唔夠用
現實嘅車路士
但最後都證明左佢係麻煩人

水曹頂左一次頸都跌到落5啦
你set左比ai買人?
會ai自把自為買人嫁咩

今季大打修夫基足球,贏波都俾球迷屌悶

但明明係前線班友浪費機會,開季踢三場已經傷左三個前鋒得番最廢果個冇事
開左個新save教香港隊
點知第一場友賽比汶萊打到仆街輸0比3
FM玩港隊唔好諗, 學安帥咁無限gegenpressing
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞