Football Manager 2024 討論區 (9) 咁係因為你玩得悲觀

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
玩到33-34賽季,盧森堡聯賽排歐洲聯賽40位左右,大部份隊都轉左職業

引援方面,已經開始要買傳統大國啲幻幻,啲瑞典,克羅地亞幻幻,好快入國家隊,變唔到盧森堡國腳

盧森堡聯賽只當盧森堡,法國,葡萄牙呢三個國家唔係外援,聯賽可以登記35人,最多9個外援,呢9個位要好好珍惜,所以黎緊都主力買巴西 阿根廷 意大利 西班牙啲幻幻外援

入藉要18歲後連續5年係盧森堡,之後仲要幾個月先拎到passport,拎完passport 仲要留佢係隊等佢第一頂cap帽,如果未拎cap帽俾佢走,佢一去大聯賽,身價升就唔肯代表盧森堡

啲幻幻有得續約就續,確保佢會留到係盧森堡6年拎passport 加入國家隊,有大會bid,佢話想走,就同佢講到價就賣,啲隊通常都唔到價,就算有時出到價,唔係佢心儀球隊照reject,佢都唔會嘈
呢兩個都係必買咁滯
留個名, 睇完個dev blog最重要嘅3D match engine都冇demonstrate
第一件事改組scouting team, 堆scouts全撚部都唔續約
佳佳都準過班冗員
新球季得23M轉會費
大部份隊都轉左職業
係要成個league逐隊教幫佢地轉
有錢就會轉
即係比多D $買佢地D 人又唔好搵佢地做水魚接貨
同埋好似係參考個聯賽其他隊的professional status, 例如升港超

除左比錢餵之外亦都可以突然間有sugar daddy
我果個save有幾隊港乙港丙都係咁
佢地自己轉

我幫個league升reputation,獎金會多咗
唔同自己聯賽隊講價,我啲水貨對佢地都係靚貨啦
想問今集係咪冇左踢得唔好罰球員人工?淨係得批評冇得罰錢
因為除左季前定好果D紀律問題之外, 罰錢係現實係犯法, 所以FM取消左
不過唔知點解連warning都無埋
我玩港超淨係會同傑志講價
屌,見到果啲兜口兜面傳個波俾人既失誤,批評真係難洩心頭之憤 好撚on9
咁FM都要跟返現實黎sim
有D 想開save挑戰下
但係聯賽壟斷每年全副心思打歐洲賽會唔會悶
聯賽就係無咩挑戰性ga la ,不過玩玩下其他隊會慢啲追返上水平,睇住個聯賽同國家隊慢慢進步都係趣味
U隊贏咗UEFA youth league

本身盧森堡聯賽下半季賽程好疏,我放晒一隊啲U21去恰人,8強炒Milan u20 6-1, 決賽炒巴黎u19 6-0
開game 睇原來冇盧森堡聯賽
要load data base
應該用左mod?
同聖馬力諾challange一樣?
同玩港超一樣
執左隊曼之後, 而家開始有D同情傻坦
當你發現你的scouting team d judgement差, medical team能力低下, coaching team唔專業果陣真係唔知信邊個好
仲有破爛的訓練設施, 唔會比水改善球會的腦細
電腦青年軍教頭唔識約友賽bug係咪仲喺度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞