Football Manager 2024 討論區 (9) 咁係因為你玩得悲觀

995 回覆
5 Like 1 Dislike
本身想等25 而家見咁想買定24做backup
上面唔係話epic有得免費攞?
不過唔知係咪完咗
25預咗做白老鼠
睇到話會將console 同pc個ui整到無咩分別就已經驚驚地

雖然都有啲期待個new engine 同graphics 係點 但係除非好有愛都係睇定啲先
我多數法定時間嘅12碼就炒 但係到十二碼大戰就贏

我覺得penalty 個數係廢 睇composure 同finishing 好過
之前得番2d 唔知係咪真
呢間公司係時候畀人懲罰下 成日唔撚聽玩家意見
仲成日屌客添
嘈多兩嘈就直接close post唔比人再出聲
當初搞乜鬼unity畫面提升 明明班工程師應付唔到就算啦
開隻新game本身都要幾年時間, 都唔知SI用左幾耐搞隻FM25
如果得兩年就真係好笑
由24出嗰陣就話搞緊25啦,咪又係一鑊粥
24已經好撚多bug
我當佢出FM23果陣就開發, 覺得都唔夠時間
個end of contract bug最後都懶得搞
搞到我唔想買FM25
應該都係夾硬出好似no man sky, cyberpunk 咁,之後出patch慢慢執返好
其實佢唔轉engine 繼續而家咁樣都冇問題
啲人成日屌fm係email game excel game
但係呢隻game嘅樂趣就係望住啲球員踢到你嘅戰術
2D定3D Email定Excel都唔會勸退原本嘅玩家
咁有心機upgrade啲唔急嘅嘢不如fix現有嘅問題
戰術陣式單一 降班隊都用IFB IWB VOL
啲人工轉會費完全唔合理
出名啲嘅就120m起跳 冇咁出名就80m
啲人又每季都走嚟叫你加一倍人工
去到2027 AI鏝成隊波出緊8m/week
啲target平時冇人要 一傾約就隊隊出嚟爭
沙地一出手啲人就一定交TR
成堆唔make sense嘅嘢過咗幾年都冇人理
佢係一年出一隻慢慢執
等26
去到29年真係好難搵左閘
盧森堡冇咩後繼左閘
用130m係紐卡素青年軍度買左個16歲中場幻幻,唔知岩定錯不過英撚又高潛力基本能力算好,買左先算

依家能力係2星,應該差唔多英超水平,下屆就借佢出去

有啲球員scout左5-7年,由16歲到23歲,個球探報告都係A到A+,不過依家能力都係得2星,大家會唔會買?

我買過幾次,好似都係伏既多

第一次係法乙仔,17歲睇到24歲,球探強烈推薦,世界級潛力,但佢24歲能力得一星,真心廢,不過我見1.5m咪買,借左出去幾年有大進步,不過能力都係得3星,潛力由4.5星變到得3.5星,我好似15m-25m低價放左就算

之後買過英撚意撚德撚,都係23-24歲能力得2星,但潛力高,結果幾年都唔係升好多球探又會慢慢下調番個潛了,會唔會係我養錯左/養得差?
1.5m買15-25m賣都唔伏啦
同埋fm好重視上場時間23-24之後其實升得好慢 如果出場時間唔多係好難升

要買wonder kids 多數都16-18就買㗎啦

最後就係講到口臭嘅星星問題 星星嘅評級係會根據你隊波嘅實力改變 啲星星跌只係因為你隊波強咗 好似你將vardy放落東方佢一定係5星 但係放落曼城就可能得2-3星咁

如果想知多啲可以youtube睇zealand/ evidence based football manager 佢哋講哂星星點嚟同點train球員最有效
end of contract bug 姐係點?
自己隊得返半年約比人免簽都唔會有通知彈出嚟
你要睇個人個status 先知原來已經比人簽走咗 想續都無得續
對於FM中毒已深既玩家,根本個殼已經係完整狀態,無咩大突破性既元素值得加落去
唔好做咁多多餘野,fix 下bug
更新下冷門聯賽database已經賣得
搞咁多把撚
佢會定期報世界前50 wonderkid,係個度通常都可以平執幾件,使乜自己搵
有冇Ching可以講吓mobile同電腦版有咩分別?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞