Football Manager 2024 討論區 (9) 咁係因為你玩得悲觀

751 回覆
5 Like 1 Dislike
可以加多個安素事件落FM 度
1.我自己唔會特別set,翼夠高對面個隻來傳俾佢自然會俾高波,我TI都係叫佢地low cross
不過有樣有就係你高個隻翼一定要係ATT role
唔係佢無球唔會成日走到尾柱

2.打依啲兩前鋒陣試試set返龍門開長波,避免後場短傳俾前鋒壓迫到,因為兩前鋒陣依代好易破到後場buildup

3.我一般賽前訓練哂角球攻防,戰術我都俾教練跟
我有隻中堅,report話佢world class,仲俾我禁固緊係盧森堡聯賽
-左if /AF /右iw-
- Mez / bbm -
--------DLP-------

師兄個陣好難攻, 因為多人傳波但得AF一個去入波, 但呢個AF前鋒經常要面對2-3中堅
你識下搵隻識前插既打左IF (ATT), 插入禁區幫前鋒
諗起英格蘭
不過英格蘭仲衰
一堆人support / defend
連隻前鋒都係dlf
係咪盧森堡人先
同埋我想講依隻game唔係PA高代表一切
我試過165pa嘅newgen攞金球獎
我唔興睇pa但最後好奇開嚟睇下得165
但能力分配極好
有幾個關鍵能力有18-20

有好多低PA嘅但能力夠偏鋒嘅都好好用
法國人,就係想禁固到5年睇佢肯唔肯入藉
低PA靚點人先好,人工低啲
搵得返張圖
就嚟十年16年影

當年佢真係好勁
本身AMC嚟
我練左佢做F9打442雙前鋒勁撚到癲
成個美斯咁

登基圖

上一屆個個Alvarez就係佢前鋒線拍檔
個個仲癲得150PA但俾依個Colombi 喂到登基
之後Alvarez勁25去左當屆歐聯決賽對手psg
我玩咁耐都未試過自己球員拎金球
我之後都無試過了
依兩隻仔我執左37歲朗同34歲美斯嚟做佢地後備
勁癲
C7打AF M10打F9
兩個身體個位數都一兩下one two就入波
我都好少
由其係下撚咁勁
佢個金球仲要計埋聲望
無得拆架喎
咪即係無啦啦整走你d球星
屌,個board on撚鳩,幫我賣左正選左右閘都算,連後備都賣埋
無得投訴?
球員既身價係咪只關能力值事?
如果拎左個人獎/國家隊獎項會唔會提升身價?
原來我睇漏咗
我試過兩邊都set attk 架都 但係感覺如果個trait有插入禁區/經常盤球呢啲,eg 維尼呢類既,感覺set sup 定 attk 都唔大分別咁 attk 反而勁多鳩射

同埋咁樣有時會變左:就俾個波前面3隻自己鳩黎 除非後備果隻都夠勁,唔係感覺好似唔consistent;有時練新仔都係要轉返role

純粹諗緊433 點樣可以打得整體啲
覺得FB穩好多
打325我轉用一邊閘壓上去做第5人算
性格:unpredictable

會不定時搞事 令更衣室不和諧

唔係
合約年分
岩岩攞獎等等
都會升到虛高
fm好準
本身佢都係垃圾性格
賣左都唔可惜果d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞