[劇情討論] Game of Thrones 前傳 - House of Dragons Season 2

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
有無人解釋點解禁宮一下就入到去

太后同情夫扑野你打開門就可以睇live
我覺得佢指大仔係想佢地殺個細嘅?
Aegon仲有個細仔Maelor喎,除非編劇刪咗
照咁睇應該係刪咗
一開頭咪解釋左Cristin Cole 同Alicent 幽會使走啲人,跟住Larys 有殺左一大堆僕人,但佢新派果啲Alicent 又唔信佢地
Daemon殺唔到Aemond報仇不特止仲要令佢變王儲,叻仔
https://awoiaf.westeros.org/index.php/Blood_and_Cheese
兩條友背景跟足原著
不嬲blood and cheese 都係flea bottom殺手
原著真係兩個flea bottom 蛋散
https://awoiaf.westeros.org/index.php/Blood_and_Cheese
Maegor 起紅堡果時挖左好多隧道
佢地扮捉老鼠
Cole 同Alicent 幽會使走啲守衛,Larys 殺左好多工人,佢請嘅Alicent 又唔信
以為9月先播
好似前年咁
撈亂左魔戒前傳第二季
洗走d守衛 同 扑野唔鎖門

係兩件事黎wor
會唔會helena係dreamer都知個仔難逃一死
劇中佢咁善良講唔到大話
Phia自己嘅解釋係咁極端嘅情況之下,佢得一次機會,佢擔心做錯決定刺激到B&C會連個女都保唔住
Btw Aegon同Helaena兩公婆幾親民喎,一個次次都想應承smallfolk嘅訴求,一個連捉老鼠嘅下人都一下子就認到佢
編劇Season1對Aegon嘅負面描寫重手得濟 明明幾乎全員洗白但得佢一個仲仆街過原著
咁就係套劇描寫得唔好
跟唔跟原著其實唔係好關事
今集刺殺個PART係冇左原著個種痴線
個男人望住王后對眼 就話相信佢講既係真
連外國人reaction都覺得下 咁兒戲
唔明點解果兩個殺手唔將對仔女都殺哂,要冒殺錯攞唔倒錢ge風險搏爭係殺一個,同埋個Sir Cristin第一季明明係唔想做個公主情夫,想正正經經一齊先覺得個公主係玩弄佢感情走左去最尾仲因愛成恨,但呢季又做左太后情夫,咁同第一季果陣到底有咩唔同,果時咁正氣呢頭又忽然可以咁搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞