[劇情討論] Game of Thrones 前傳 - House of Dragons Season 2

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=vzd0HJFINws
百屌成材下集終於開片喇喂
變咗肥皂劇
今季其實係咪鬥潛入對方城堡,集集都有
唔駛用龍咁麻煩啦
剛剛睇完條片 成隻game都幾無聊但三個d chemistry幾強
Helana真人感覺好Luna Lovegood
我睇得太多interview
次次都講套戲睇到悶,個個啲問題都差唔多,為左唔劇透佢地又唔可以講得太deep,而家focus返佢地本人幾得意,又可以了解下佢地三個啲fun fact
第一次見佢地三個坐埋一齊做訪問,之前都係TGC x Phia/TGC x Ewan 多
Phia救松鼠呢件事真係好Helaena
我係經now tv app睇嘅就冇,咁可能直接hbo go app就會有
今集都係悶
TGC果三個fact都玩味重好Aegon
我估唔到Ewan有契女 佢到底幾大
我都係Now TV app睇冇
https://youtu.be/lE3D3SUXLSw?t=293
6:24笑死其他cast答角色名
phia: you, me, ewan
網上面寫97年
但條友好神秘乜官方資料都冇,都唔知係咪真
不過佢以前訪問講過佢鄉下啲朋友好多讀完中學就出黎打工,早結婚生仔唔出奇
Thanks,之前google搵唔到
好撚悶 成9日潛入去 果d乜乜城堡人影都冇個咁
我覺得做演員唔用socials 吸引好多x follow咗美國演員一日到黑淨係反侵
荒謬程度等同全明星遠征隊走去捉隻White Walker俾Cersei睇
如果真係要咁
俾我會改做無人阻到保錡騎龍北上
而喺收到風單眼仔同保錡兩條龍都唔喺到趁機先入去Kingslanding
跟住臭雞發難搵人圍佢
最後Call龍走
不過都幾勉強
太容易

得8集唔經唔覺妹左3集
被政治婚姻綑綁錯的人
Phia係訪問講過:
佢地兩個係silblings, parents, married couple, lovers...啊講錯左, 絕對絕對唔係lovers
TGC話:
Aegon知道Heleana好純潔, 佢對個妹有親情, 佢想個妹過得開心, 但冇能力俾到任何幸福佢
questionmark daeron
過左三集未打仲講緊想和平解決
運走個三隻蛋就係GOT龍母個三隻?
不是 個三粒一早就比人偷咗出去
橫掂都已經有局部地區性戰爭
點解唔可以話兩個人無預警在戰亂情況下遇上?
一黎又有畫面俾rhaneys 話死好多人啦,不如試下和談
二黎又有理據俾Alicent 話自己控制唔到

人物性格合理,但件事表達手法明顯省成本及鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞