[劇情討論] Game of Thrones 前傳 - House of Dragons Season 2

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
首先老過King已經搞到好亂
呢季會去到邊個位完?
趁睇第三集前劉個明

我冇認真睇過書,但覺得肥佬書一開始都冇話企邊一面,兩邊都仆街先內戰,只係team black targaryen 但team green high tower

電視上季一開始好唔鍾意daemon同rhaenyra嘅選角,不過睇落去都跟大隊揀team balck, 但好多位都覺得alicent 有佢嘅道理

明明三個仔都係bastard, 即係jon snow咁完全冇資格繼承任可位,夾硬話targaryen 都算,但driftmark 真係唔關佢地事

當然依家team green aegon mk aemond 中二病更加支持唔落,仲要jace 今個season靚仔都癲

真心寧願個電視取向可以唔好咁黑白,寫到兩邊都仆街,俾返個curel rhaenyra 會好睇啲, 不過有得睇就夠, keep住搵多啲錢有budget拍龍please
D仔女個輩個D好多死都未夠20拍出黎老撚到
呢套又冇得GOT咁加年紀
睇到Lord commander 同Queen , 手插插,Queen: 呀呀呀。。。
其實而家d編劇係咪腦閉塞
為左作到兩邊唔想打仗既"慈悲"人設連rhaenyra喬裝去見alicent都出埋
X上面見到有人po Aemond正面露J圖
我喺HBO Go睇冇呢一幕
Btw唔怪得之前TGC話佢花名叫big balls
呢套戲講Character Consistency係晒氣
第一集Rhaenyra喊晒口話I want Aemond Targaryen,而家又主動想同Alicent和解
Helaena親眼目擊自己個仔俾人斬頭,今集就move on話細蚊仔養唔大好正常(普通夭折同俾人殺咗爭好遠囉
Helaena應該係講比佢老母聽, 等佢唔好咁自責
sweet girl
我睇到有
HBO出曬名拍嘢露骨,人哋幾廿年個slogan, it’s not Tv, it’s HBO,咁樣都正常你返去睇TVB啦
等咗成個星期結果就係Aemond露下Jer
唯一一驚喜真係見返 細個Rhaenyra

明明細個版咁討好
大個Rhaenyra真係弱智,唔係扮㗎喎
御前會議俾實質意見佢 佢就仲諗埋啲不切實際嘅幻想

戇鳩到冒着生命危險走過去同Alicent講數
去到呢刻 兩邊都已經死咗王儲
仲爭拗 國王臨死
欽點左邊個有意思咩
唔爭在拎埋中英聯合聲明出嚟講

畀著我係Alicent
真係即刻叫侍衛殺死佢 和平唔使打仗 全劇終
去傾計呢點拍得住捉鬼比cersei睇真係。。。。
imdb勁多負評
特登為咗套嘢畀錢subscribe,但係睇到我好暴躁
婆媽 弱智 矛盾 on9劇情
女王 直接踩入對家地盤講數你冇L嘢吖
呢段啲對話真係嘔血
又要煞有介事咁提冰與火

見到啲黑奴真係好火
個幕真係
仲要demon幾乎係向人渣方向暴走由上季尾暴到今季
一幕拉番番黎
當然之後又寫到暴走就當我冇講過
走去對家地頭講數真係反白眼
Alys Rivers 出場
唔殺佢淨係叫侍衛扣起Rhaenyra做人質都大把揸拿
打未
今日係咪set up咗少少
Aemond 下集
有份搞到Aegon更加傷/殘廢跟住自己掌權?
Corlys有句係History does not remember blood it remembers names
講得好好
100 年後啲人睇史書只會睇到個名唔會care膚色黑定白
亦解釋咗點解佢咁撐Strong bois繼承Driftmark
不過暫時睇套劇有啲偏頗black
CLS今集居然有正面露械
2011 GOT S1嘅尺度WE'RE SO BACK
點解女人唔好坐iron throne就係呢個原因
仲想講和講條撚
上季個仔比條龍分屍
Blackwood Bracken已經開緊片
Baela差啲燒死Ser Cole

Maester! 呢個情節小說有冇?係咪原創?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞