[劇情討論] Game of Thrones 前傳 - House of Dragons Season 2

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
rhaenys getting killed by the dragon her daughter loved so much

岩岩係twitter睇到人提起
Vhagar 自己跟人走都叛徒黎
Aaemond係咪想殺Aegond好耐?
Ser Crispy今季表現點
[冇follow開書唔好劇透]

Rhaenys 死我係預咗 前幾集係咁立flag
反而我以為CristonCole 都會戰死埋
佢啲死亡flag仲多 多到痴線 反而冇事 全身而退!!
你個回覆好引人劇透
顏值擔當
點解叫Hardhome
個一集official嘅名
認真咩?
呢個Bug黎架嘛?
寫漏左句Valyrian對白咋嘛
Council都識講架
分唔到你地係咪講緊笑
我覺得阿婆條龍身經百戰都係對啲軍隊instead of 另一條龍?
因為dance of dragon 應該係第一次啲龍打龍?

jace 條龍仔就直頭冇打過仗
哦屌
會唔會其實個編劇係想寫阿婆因為個黑鬼老公唔肯俾個女做繼成人,而其他發現原來個老公有個私生子
之後又想到自己大半世因為係女人
而做唔到繼承人 坐唔到皇位
咁岩佢條龍又係雌性
加加埋埋,一心求勝,擰輸就死,撚就
明明可以撤退,都同隻龍番轉頭攻擊
真龍血脈唔怕火架嘛
Rhaenys火燒都都無傷架
認真㗎
Aegon喺Council面有難色又講到甩甩咳咳咁,明顯係唔多識講,龍戰部分佢除咗Dracarys全程講英文
我估騎龍經驗ja
睇佢點up,死左都係比龍火葬
got有句話係每隻targaryen出世, 個天都會flip a coin黎決定佢地係咪癲
套劇從龍族話嘅流利程度上睇得出邊幾個成員係真龍 (會唔會做痴線行為)
等於第一季daemon第一場戲已經同rhaenyra講緊valyrian
相反viserys(老國王)全季一句都冇講過(所以佢係正常人)
所以今集aemond講一連串valyrian之後咪去燒自己大佬
err... i can... have to....

好似我講日文/普通話咁
Aegon連sovos都唔識 我睇睇下都識
邊有寫過唔怕火燒?
唔係啦
海蛇一族不嬲好戰,以死於戰場為榮耀,你睇返佢嗰孫女同埋個女就知道,佢哋嘅一家人嘅性格不嬲係咁
仲要係佢冇可能拋低咗領主就咁走咗去
咩啊
佢俾Aemond串到口疾疾之嘛
我唔信佢廢到咁

有冇話做乜咁憎佢?
聽講書本身係Sunfyre𡁻低Meleys
Vhagar本身無份參戰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞