[劇情討論] Game of Thrones 前傳 - House of Dragons Season 2

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
2條龍打得唔夠喉wor 太快就end game冇咩緊張既感覺
唔好玩偷襲啦,2條龍打生打死先好睇
冇人覺得呀婆最後睇唔到大龍伏擊好唔合理咩
dching都有追??
200年GOT fans
係唔合理
vhagar 咁大條, 點隱藏到喺城堡伏擊冇人睇到
而且同人 1 vs 1 冇睇實對手去咗邊已經冇咩可能
S1 果時 vhagar喺雲到彈出黎都叫合理, 但而家呢集晴空萬里
為左推今集plot twist特登寫出黎既sence
誤殺插盲佢隻眼既Lucerys後悔幾日幾夜
對住Aegon個心硬過Valyrian steel
好奇Rhaenayra後期係咪會好似龍母咁黑化
從呢個post既回覆速度都知今集有幾好睇
其實咁撚大條起飛都要時間,根本唔可能咁樣懸崖向上衝玩偷襲
係森林度佢起飛都要助跑勁耐先飛得起
埋身肉搏打輸冇計
Vhagar 咁大份都神隱到 輸得唔抵
不過meleys左翼受左傷,飛唔高都好大影響
阿婆出盡奶力安慰緊佢,點知就俾對面偷襲咬爆頸
劇情唔太合理 但臨尾大戰拍到少少個緊張感
雖然估到阿婆一定會死 但係睇佢隨時俾人咬/燒死都幾緊張
好合理 我係Aemond都會趁亂做佢
魔法絲睇今集心理陰影幾大?
想問下,個海蛇同個黑鬼水手咩關係?gay gay? 雙性男妓?
無啦啦今集個阿婆走去找個黑鬼好似想幫佢含撚咁

got唔係上床對像就私生子架啦
頭3集個post都無去得咁快
公主
似私生子 都係黑鬼
大龍跌落地,呀婆仲喺空中,條大龍又大動作又慢,呀婆邊可能睇唔到條大龍兜咗去城堡後面,編劇唔掂啦
父子關係
其實還好,兄弟不和呢條線上一個季就開始舖排,TGC同Ewan啲訪問又瘋狂暗示今季有大鑊野發生

Aegon唔識講High Valyrian心理陰影面積大啲,話晒Aegon同Sun b假假地都叫歷史上最強bonding既人龍組合,完全估唔到會寫到Aegon連完整sentence都講唔到
仲要唔比jace去因為冇經驗
呀婆就身經百戰
私人子個阿婆都起左糖咁
佢讚私人子心入果句似係因為佢呀媽靚所以勾到自己老公
只能說hardhome客觀都係best of the best
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞