[劇情討論] Game of Thrones 前傳 - House of Dragons Season 2

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
諗起正傳末代Viserys咁廢都可以教到Daenerys做native speaker,Aegon作為200年前嘅正宗龍騎士反而唔識講真係CLS

不過就算佢講英文好似都冇影響同Sunfyre嘅Bonding,Sunfyre見到佢勁開心,好多人讚Sunfyre識聽英文好叻好聰明
關於呢部分之前leak過一句對白
大家都估係對Aegon講嘅
正片有冇keep就要睇埋後面幾集
有份
原著係兩兄弟拍住上對戰Meleys
冇Aemond火燒Aegon同Sunfyre嗰part
Rhaenyra仲要大大聲同成堆人講去求和所以神隱潛去kings landing,好on9
正常人嘅反應應該係:你弱智架?一早同你講撚咗架啦?
明明大條咁多正面打都可以輾壓,硬係要偷襲
營造嗰種力量懸殊得濟,點都唔夠抽嘅絕望感,好睇過巨無霸次次都玩偷襲吓嘛
Vhagar 比人圍都會收皮
同一個原理新兵已經要學嘅技巧 老兵竟然犯錯
hardhome 點樣好過The Watchers on the Wall
師兄你個list spoils of war 排第4
好在你提一提 我差啲以為搵左十幾條真龍嚟拍
Aegon比人講兩句就覺得Aemond 不忠
依家Aegon無咗個繼承人
Aemond變咗皇儲
Aegon又衝出黎送死(見佢飛黎戰場即刻話佢白痴 無得救
當然送佢一程
書係Rhaenys 欣然應戰一挑二重創Aegon 啵
Princess Rhaenys made no attempt to flee. With a glad cry and a crack of her whip, she turned Meleys toward the foe.

Against Vhagar alone she might have had some chance, but against Vhagar and Sunfyre together, doom was certain. The dragons met violently a thousand feet above the field of battle, as balls of fire burst and blossomed, so bright that men swore later that the sky was full of suns.

The crimson jaws of Meleys closed round Sunfyre’s golden neck for a moment, till Vhagar fell upon them from above. All three beasts went spinning toward the ground. They struck the ground so hard that stones fell from the battlements of Rook’s Rest half a league away
書到其實唔知特登定意外成隻Vhagar 炒撚左落Meleys 同Sunfrye 到
私生子
呢集佢係城堡後面個崖到沖上黎,其實都勉強解釋到,只係唔明點解要咁設計
理解能力有問題
我傾向係意外
書Aemond戰力冇劇版咁屈機,而且兩兄弟冇乜矛盾,Maelor又未死
龍焰同普通火應該唔同嫁下嘛
Aegon 由佢細細個洽到佢大個
Essos 好多人都識講high valyrian
其實就算係劇嘅設定都係得Dany 唔會燒傷(暫時黎講),Jon Snow 都燒傷過,Viserys (GOT果個)更加係
小說設定Dany 孵蛋冇燒傷係奇蹟
Viserys叫做湊大佢,關於Targaryen嘅一切同好多故仔都係Viserys講俾佢聽嘅,之前唔記得邊度睇過劇版設計Daenerys嘅High Valyrian口音同Essos係唔同
咪係囉 勁bug
已經超低飛 隻大龍起身無耐唔洗緩衝咁滯
咁低空情況下咁都計到個位置向上衝咬頸
呢條Vhagar 淨係識呢招
咩都係玩偷襲 咁其實半夜騎條龍去偷襲人地個城咪得
唔夠經費咩
再加上daemon日撚日洗佢腦
話佢當日騎龍燒死綠黨就唔洗打杖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞