[劇情討論] Game of Thrones 前傳 - House of Dragons Season 2

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
個節奏有啲似舊時睇the walking dead
大戰之後每個角色又變番發呆狀態 Lori搵Carl變咗team black係度搵Daemon
上集興奮完
今集又悶過
主角喱埋喺鬼屋發夢發咁鳩耐都無撚郁過
仲係到屌女巫屌老母
睇咗兩集,悶到仆街。食老本嘅所謂 spin off。
直接改名 the haunting of house of dragons啦
Daemon 搞左五集又係乜柒都做唔到
個繼仔仲出色過你
好心爭氣啦大佬
係咪無budget
已經得8集
仲要拖拖拖
龍唔多過5分鐘
牙媽都唔放過
不倫
全劇最靚係daemon 老母
睇完今集先覺得最適合坐iron throne係Jace
真正有勇有謀

唔理反對 主動出擊搵其他領主談判
又諗到利用私生子 做龍騎士增加軍力

好過Rhaenyra 一喺坐喺度,一喺冒生命危險出Kings landing但做白痴嘢

又好過Daemond 一味淨係想自己做王

更加好過Aegon不學無術 書都唔讀多本

喺GRRM嘅世界 私生子嘅Targaryen先係正常人
正統血脈 金頭髮嗰班全部都係精神失常嘅亂倫產物
符合亂倫天生係有缺憾嘅現實
不過rhaenyra都係繼承佢老豆冷靜唔係一味用暴力解決問題
佢老豆做左幾十年皇帝都順風順水唔多唔少有原因
唔怪得停更原來改名轉行去拍戲
黑火家族非常認同
又真係

其他人全部性格有問題

得佢諗野正常啲
唔好咁巴打
Aegon只係一個母控比人推上皇位

拍啲咁嘅垃圾出嚟當觀眾弱智咩
一尾拖,悶到仆街當自己營造緊氣氛,真係痴撚線
集集都係瞓覺,食飯,斬柴,嘴炮自己係king
連唯一有啲魅力嘅角色喺第二季都可以拍到成pat屎咁
成季掛機

今季啲龍其實都出得好少 可能無budget
好貼切
又係喺啲廢墟到行黎行去唔知做乜鳩
跟住閃幻覺 閃完一次又一次
然後就完左一集
其實都唔一定要大場面先好睇
但係佢真係拍得好撚悶,啲對白又垃圾...然後當咁樣係好有氣氛
劇情冇推進,人物性格冇develop,睇完成集都唔知自己睇咗乜啱晒瞓覺前睇
對個女殘忍呢
容忍綠派存在
今季rhaenyra 講過好多次,啲人唔好當將佢仁慈當係軟弱,我諗其實佢係有繼承到嘅
其實都預左佢攞本三國志估做底拍三國劇咁款唔會好
但D人物好似真係除左aegon aemon 2兄弟有3個好
連原本就好完整個Demon都緩慢炒車緊
猛鬼街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞