[劇情討論] Game of Thrones 前傳 - House of Dragons Season 2

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
有兩種方法:

1. 伴生龍
Targaryen成員出世嗰陣會擺一粒龍蛋落搖籃入面,成功孵化條龍會自動認主

2. 馴龍
因為某啲原因冇龍蛋/孵化失敗,就睇緣份揀龍馴服
劇係咪已經出咗Adam話同Alyn食羊肉嗰個

Syrax 表示唔好搞啦
俾我乖乖地生蛋好過…..
等咗2年拍啲咁嘅嘢出嚟,垃圾到想棄
你都留意到

上集都算幾好睇今集又塞番幾舊屎驚死唔知女權大曬
唯一睇點真係兩個文
下集應該有返件事
season finale應該就係召集完dragonseed準備出動
之後又要等兩年
你都見成個post冇人屌Tom仔, 而係讚佢, 佢比書嘅Aegon更加好我認為, 個好可以係氣派, 可以係態度, 係演活咗書嘅Aegon, 唔係以意創造, 唔係出戲, 而係準確捉到Aegon嘅作風同心理
睇daemon/rhaenyra之類不如睇班阿叔諸侯
其實差唔多個個角色都有發下夢但比D&D cut到冇曬
唔知係咪視覺效果
好似HOTG龍既成長速度慢D
Vermax Arrax仲細隻過Drogon果推
望都望隻龍蛋唔好hatch然後去claim條現成大龍
邊個係因為而家雖然好多集,不過劇中入面嘅時間只係過咗幾個星期咁?
頂我自己都睇到一舊舊
病童一家人係咩人黎

淫娃Alicent 都話死老公死孫都係幾個禮拜內發生
我估龍騎士
成場仗先兩三年既啫
但佢咁妹法呢拍八季都仲得啊
我睇到中間頂唔順訓左
D&D 智商係得咁多
佢老豆係龍種 但寫到咁唔知後面點解會25可能有改編
其實有冇人覺得HOD同GOT比較,HOD女性地位異常地高?
主角女性就話有皇族光環姐,連d鄉下茄喱啡普通百姓女性地位都高
唔係仇女,但勁出戲,超唔寫實,古代女性邊有地位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞