[劇情討論] Game of Thrones 前傳 - House of Dragons Season 2

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
仲以為呢段會好殘忍、好正,劇裡面做得超級求其
血腥殘忍少d比段瀨閪你補番數囉
咁撚多budget得八集都可以做到咁兒戲尾郭佬
除咗畫面唔夠震撼,Daemon嘅人設都影響埋,原作會覺得佢心狠手辣,但係佈局屈到拍案叫絕,而家好似俾人搵笨柒咁,根據預告佢仲會因為呢件事同Rhaenyra炒大鑊
你不如話佢有意將好多殘忍既人同事淡化
劇集好似就係想營造佢哋嘅戰爭就係小事疊小事引起
先有Alicent誤會Viserys意思
又有單眼佬意外殺死Lucerys
後有b&c本身想殺單眼佬變咗殺王子
令到成個戰爭嘅起因變咗做誤會同埋意外
睇落嘅感覺就係好兒戲
話曬都係可以媲美red wedding嘅情節
但期待咁耐拍出嚟係咁就好失望囉
Red wedding 正到
GRRM寫冰火嘅宗旨focus人心險惡,野心同埋慾望點樣可以令到世界混亂,佢筆下嘅人物做嘅每一件事永遠都係有預謀有動機,編劇就鍾意相反咁樣寫,佢有佢嘅邏輯,但我覺得咁樣唔夠冰火
屌你嗰段真係多鳩餘
已經唔係好記得上季講咩...
剩係隱約記得上季
好似有個叻仔騎住條龍 殺佐人
定係佢被人殺佐
睇完第一集心諗乜撚嘢
成集所有嘢都拍到好兒戲
為咗掩飾兒戲就扮到成個style係淡淡然咁
睇完第一集覺得……乜西方世界啲皇室城堡保安咁差…..一樓無守衛…..啲門又無鎖……係咁架真係
好撚心你就加返劇透啦屌成撚日都有你呢d撚屌懶係預言家咁
你加個一層加密係想點撚樣
剩係劇透會員?
點解你地咁快睇到,NOW E HBO GO要17號
條秘道睇落一啲都唔秘,爬條梯就搞掂
帶隻狗入去除咗畀條友踢一腳仲喺咩地方用過
兩條友喺king面前大搖大擺行過,但啲guard完全冇反應,其他地方冇守衛冇線眼咩都冇

成集睇咗成粒鐘可以一啲緊張感一啲高潮位都冇
而家18號喇喎,咩時區呀ching
純粹為咗錢而潛入城堡殺royal family其實都好唔make sense
比個女僕走左 再唔落手無機會
編劇導演死全家
搞撚到所有嘢都好accidental
殺左個女僕咪得
order又無話唔殺得其他人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞