[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (135) 幾時出85gmii

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
幾時有消息
想買機了
A75
S4都有見過下傳聞
a75有傳聞咩
買左先 再trade其實唔蝕好多
你玩個d差價都係番到
好似我上年一月14480買a74
而家都一手仲萬4
1635 gm2 父親節幾錢
15990,online 門市同價
影下足/籃?
已經有FX系列,仲會唔會有A7S4,拍片定位有啲重疊
足籃200mm唔太夠
以前整,當過保
依家唔清楚
有冇爸媽有用開Sony 記憶卡,想請教壞左可以點樣恢復數據,或者有咩公司可以整

早排拎住部a7c2 + Sony 記憶卡去旅行,玩到旅程最後一日準備番香港時,突然相機影影下相話存取相片失敗,跟住換第二張卡(都係Sony卡)繼續用又冇問題

到番左香港想拎張卡去整,響黃金高登試左幾間電腦維修/數據修復嘅鋪頭都整唔到

張卡128GB大約用左110GB到我淨係想要番數據,張卡唔要都得
Rip 即時突顯雙卡價值
好慘啊
旅行中途有冇過啲相Po下咁?
冇,之前用其他卡咁多年都冇試過出事
係對上一個trip轉用Sony卡,結果第二個trip就壞卡…
如果雙卡既話,係會每張相都儲存響兩張卡度?
要出左A12先,之後比Z8塊底A75,去陰鳩Nikon
可以揀同步存入
即是多一份backup
我諗 28,85mm 掛
A7S4同FX32都係,一定要上8K,如果唔係出黎無意思
所以都係要等A12出左先
A75唔會咁高像素

冇事嗰陣唔覺,有起事來就明

Reddit啲人推薦Disk Drill, R-studio (哩隻我以前用過,幾有用),R-photo。

R-photo係R-studio旗下,好似係免費。祝你好運
已經有20、40mm,應該玩下長焦會開心啲。
Sony 85.8唔差,再上可以考慮Sigma 85.4。
宜家富士apsc都已經45mp,a74 33mp已經過氣,主流機係時候上45mp
Nikon z8都變左主流機,不過a1 z8 z9 塊底最緊要係堆棧式
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞