[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (135) 幾時出85gmii

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
size 緊唔緊要先?
唔緊
咁有大買大
想問
Sony A7C II Body - SILVER
旅拍影景+影人像model, 下面夠唔夠
Sony FE 16-25mm F2.8 G (SEL1625G)
Sony FE 24-70mm F2.8 GM II

計劃會買:
Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS II

謝謝
三支鏡,你都揀咗兩支GM2, 理論上已經係最高質素嘅變焦鏡,都一步到位咗,好難唔夠喎
仲點唔夠
1625換做1635
唔夠 起碼仲要14gm 24gm 50.2gm 同85gm
去盡去隻wide改埋做gm
1635gmii/1224gm
玩住先 你cover左一個大range再睇自己特別鍾意邊啲焦距再買果啲焦距嘅prime
好似我咁 我自己會光怪買埋135.8 有支85.8同有支50.2
想問
Sony A7C II Body - SILVER
旅拍影景+影人像model, 下面夠唔夠
Sony FE 16-25mm F2.8 G (SEL1625G)
Sony FE 24-70mm F2.8 GM II

計劃會買:
Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS II

謝謝
玩住先 你cover左一個大range再睇自己特別鍾意邊啲焦距再買果啲焦距嘅prime
好似我咁 我自己會買埋135.8 有支85.8同有支50.2
期待85gm2
換埋A7r5
換埋A1
影model 可以加多兩三枝離機閃燈、柔光箱

反正你都重裝,唔差在
三個ad200 三個sdmv flip28 三支SL285C
開檔都得
sony 135.8好撚重 唔知有無機會出2,如果700g就完美
近排玩緊枝85mm
個視角幾好用
睇怕85gmii出時又要洗錢
想問下去肥花放支騰龍28-75二代
大約幾錢
肥花會收二手鏡?
咁師兄有冇介紹?唔係好識
無啊,我通常放上旋拍同dcfever 個網(而家有app)

btw 巴打講肥花係講去舖放定佢個二手網我唔知有無誤會你意思
佢鋪
真係唔知舖有無得放,我估最多得trade in? 等熟路巴打答
打算換黎出國用, 係咪直屌水機就算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞