[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (135) 幾時出85gmii

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
正如上面結論一樣,睇你用途,啲相主要俾邊個(咩device睇)。

你呢隻用Rec. 2020再用ProPhoto RGB執都冇問題,不過都係建議另外cal。用返sRGB執就可能唔cal都ok。我經驗係用愈廣色域,隻mon 錯色嘅機會就會增加。
點樣先有
6L塞到咁多野
閹咗機械快門係nikon自信表現
電子快門做到呢個spec已經冇乜需要
巴打個名

[url]「五毛出沒注意」著名引戰分化狗會員reganlam 係一件用殘體字+蝗語嘅大陸仔嚟
https://lih.kg/3063463
- 分享自 LIHKG 討論區[/url]

佢咪就係俾我篤爆係用殘體字蝗話嘅大陸仔 reganlam 邊有香港人會係支那平台閒魚度買嘢㗎
新手想請教下
做左一輪功課 想買a74
但鏡一直揀唔定
自己應該去漫展影女女多
間中旅行影下景
本身諗住直接上大三元
但budget唔太夠
想問下如果2470 同 70200之間揀一個上gm2
係咪應該先上2470?
如果70200唔上gm2
咁係就咁g都夠做唔駛上g2?
同埋直接豐澤買哂係咪都ok?
見同sony 差唔多價
感謝定各位大佬
24-50 2.8 + 70-200gm2
去dc fever ,永成/萬成買會平過豐澤
機械快門係咪只有保留果種相機味
卡察一聲
個人覺得,有機械快門先有相機靈魂
明白今晚出去睇睇thx
你去event影女女70-200會少機會用好多 甚至乎你會唔會考慮16-35 f2.8
如果我有得揀我可能會wide呢支大三元+支50mm大光圈prime
不過應該同飛走機械快門係發展方向
好似反光鏡咁
到stacked cmos 成本唔再高
全世界都用stacked cmos,機械快門就冇咩意思
event 70-200好好用喎
1對1 70
多對1 100-135
stage 200
三島一八證明了佢爛賓周
嬲撚到為我而改名,證明你真係大陸仔
ms都仲係快過stacked sensor es, 你當ms大概係3ms嘅rolling shutter咁上下 A1大概係4~5ms咁上下如果冇記錯
早2日去RG我插住支24-70gmii 連支50.2都難有機會轉出黎用
不過如果係有stage果啲的確可以用70-200 但係多人到塞住哂果啲真係拎支wide wide地嘅鏡影到當贏
都真 rg嗰幾日人多到癲
2470對我嚟講應該都好夠用
不過有時想上打下咁影
同埋有時會去影con
所以想買定埋枝長焦
想問埋如果永成萬成dcfever 有冇得免息分期
Thx 各位
RG好似係擺booth嗰種?
可能35以下會就手啲
D女分割地域一人一到,再比d人埋去圍影
通常係咁
下次係咪就要等到7月
Sony有做代工
唔知今次呢塊CMOS係Sony定Nikon設計
今年好似話係最後一年因為九展要拆 啲人係場外擺哂檔咁set哂燈 多人到仆街 以前明明唔比落腳
7月尾應該係會展 又可以帶部機去學下野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞