其實公務員就算不停凍薪都大把人入去做

1001 回覆
896 Like 214 Dislike
淨係OT加福利,已經高過五成香港打工仔
福利係乜?講埋啦
唔好次次一句劈低福利好就完
OT 九成人無錢 鐘都無得補
師兄呢個reply已經好足夠
根本想嘈嘅唔係件事
係純粹引戰同反駁型人格嘅Fans
我無意見啦
祝公務員全部減薪比人炒
連精神病院都唔收
希望師兄你開心返d啦

我聽日會同gov d 人分享下呢件事
免費睇政府醫療
快排公屋
咪又係要排隊

公屋得workman個D會快
其他無份

下個
run 哂成個盤?明明係靠撚哂RSS,得閒走出黎離地盲追progress
政府做咩都錯架喇
真 以佢反社會人格嚟膠 應該已經吹大咗 所以我信佢真係膠post嚟
大量CEG上就真,同埋政府Engr大量後生仔,P咩M
仲有宿舍呢
又大又平
人地真係做嘢。一個人跟幾個盤。
戥佢可憐 人生最高峰已經過咗都仲係得30k 睇住政府工程師已經成10幾萬一個月 比著我係佢都會心理唔平衡 其實佢都幾可憐 比佢發泄下啦否則爆煲都似
好似高grade無,低grade先有
屌笑撚到仆街 越睇越好笑

真係屌親人overpaid果啲(除咗狗隻)都係啲唔死都冇用嘅社會垃圾嚟
我同事OT到夜晚12點send,佢三點覆。我返工先見到。cls
宿舍唔係人人有份
常見既係紀律部隊
高層有housing

中低係乜撚都無咁滯

下個
Ching有料
你應該知道大部份公務員都無資格攞宿舍㗎可?
咁要睇個赤字係短期定長期啦
呢幾年係多啲長期大project(北都、大愚 配合多項大型交請基建等

不過正常都唔會咁 衰在清零三年洗咗幾千億 加上政治問題
你應該知紀律部隊佔咗公務員人數有幾多架可?
Btw,唔記得講。我同事係OT到12點出email,佢凌晨覆,仲要唔止一次
你要Set埋chatgpt自動提取收取郵件內容再自動凌晨reply先得
將所有公務員有機會拎既福利撈埋一齊 然後話公務員好多福利
又宿舍又房津又長俸又40日年假又有Ot錢又準時放工又有公屋拎
師兄又工程界估得咁detail
總之入咗無想像中好,好睇跟邊個部門/老細
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞