其實公務員就算不停凍薪都大把人入去做

1001 回覆
896 Like 214 Dislike
到而家都請唔到個啲 都照行緊
即係本來就可有可無

有冇折同有冇質素其實冇關係
貴啲請返黎就一定做野質素高啲?

我個logic 就係公墓狗人工而家不合理地
貴過市場價 減左一樣會請到人
因為公務狗做野幾閪都唔洗炒呢樣野
已經足夠人工低過市場 都有人做
職位空缼但又有超額申請,是假空缼
有空缼沒人申請,才是堅空缼

政府絕對係做假數,因為堅空缼職位是絕對的少

政府做假假空缼粒數,騙鳩巿民加自己人工
部門收到命令要減開支
啲位得個開字 多人黎見工都唔會請足
人手不足得黎 又要人返工
但連員工賣假加班既筆直都未必有
個個都係爭住假先 你離職或者調任果下先有機會清返啲假
利申 醫管局 非公務員
你計下政府申請數/職位空缼囉,即管睇下粒數又係點
政府工無人做,真係白痴,溝通唔到
呢啲咪低質囉
你以為係你開公司咁想加位就加位?
唔識都上網睇下先啦笑撚死人
同埋啱啱先話要縮編制啫係再少啲位呀
夠膽講,不過錯啫
第1 我唔係好Comprehend到點解我引用人地用全球既公務員比較出黎既結果係信奉權威 姐係要trust you bro先會比較中肯?
第2 係你講佢地工作能力垃圾唔值 唔係我講 我無屈你 叫你舉下例子有咩事例睇到佢地工作能力垃圾唔值又唔講 分分鐘覺得你點樣可以得出呢個結論你都講唔到
第3 你最尾個句1999 睇唔明
第4 加人工你想拆開?岩呀咪分左高中低公務員 你想再拆每個部門去睇呀?你用咩準則去判斷佢地加定減人工?洗唔洗個個部門比你地投個票?有無idea
屌你真係成部機器咁只識google搬字過紙但唔識用腦
總數0增長代唔代表條formula 入面無加減乘除?
你真係岩哂去砌抗液包
話你啊白卡 你點屌政府都係會加人工 編制照舊如常 你慢慢屌啦
有人申請
都要d 人夠料先請㗎下話
你估公務員成日俾人屌弱智
d 人真係弱智咩

政府唔請你
你咪檢討下囉
屌人假空缺都講得出 cls
上面了解咗 仲有好多咩食環 環保個堆都鬧空缺 不過呢堆真係好隱形 好難接觸
講緊量體溫你又講乜鳩國安
事實係你以為好hea嘅位就係私人工嚟
知道咗就扮傻
咁公平起見

去頭去尾再計下政府申請數/職位空缼囉,即管睇下粒數又係點
你真係cls,政府工無人做,真係白痴,完全溝通唔到

我100%肯定政府做假數推高粒數話政府工,唔夠私人巿場搶,無人做
第1你蠢
第2 我目前已舉過2個例子,你嬲到失憶
第3 你蠢
第4 正常人腦都知出面加人工不嬲每個員工唔同,表現準則你諗唔到代表你蠢,定你未做過/幫人做過appraisal?
真,全世界都是順民不能屌
派完就炒
轉行做工程狗
又係呢句可有可無我就係幫你分析緊呢句究竟岩唔岩 唔好用返個結論去做論據先 洗唔洗幫你上一堂logic1001

第2 貴啲請返黎就一定做野質素高啲?膠都廢撚事比 比1000蚊剪頭髮你都剪得唔好咁係你柒 但你比50蚊有人剪得好係你好彩

你個結論我依家話係錯既
因為減左人工 少左有能力既人apply 到時公共服務只可以減少 受苦既係市民 而呢樣野係你地不斷話公務員工作效率低 所以政府先要加強服務 所以要加人工請多D人做
成件事係你不斷自相矛盾 又要馬兒好又要馬兒不吃草 收皮啦
真 班撚樣全部感覺論 為反泄自己嘅失敗而發泄 唔洗講實證講數據
十七萬個人
逐個逐個去做薪金調整

係連登仔先諗得出
唔建議再批鬥公務員
佢地加私人市場先會加
佢地減 啲私企一齊減
公務員先係打工仔嘅同伴 魚蛋論嚟做乜
咪試下街訪是旦一堆市民
唔係做公墓狗出政府糧既
睇下有幾多人會覺得香港公務狗咁高效率
我諗結果一定係公墓狗唔想接受
岩岩上左政府招聘網,得20個”職位”招聘緊,係咪得20個職位要人?
有無內幕料解釋下
班賤種社會垃圾話香港唔需要公務員添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞