其實公務員就算不停凍薪都大把人入去做

1001 回覆
896 Like 214 Dislike
我咪就係唔係出緊政府糧既人 但係支持政府加人工囉算唔算秒左你
唔撚使計都知政府工超多人搶住做啦

點解你既傻閪老母仲要生撚左你呢條豬閪出來呀

你老母閪,白卡杂種仔
但係上面先講有10% vacancy...
你係咪狗2代一中學就加入狗竇未打過私人工唔知加人工係逐個僱員獨立評估
點頂服務呀?一日要做足廿個鐘無得放工
成日講到好撚慘,你味辭職唔做出去賺大錢囉on9仔
公墓狗你頂到就頂啦
仲有機會比你頂埋人地個份
都有時間係度開post
証明本身你地要做既野
廢到1個人可以做幾個人野
仲有得你頂就食住先喇
出年炒人你呢種垃圾都走唔甩
事實既野 點都要面對既
你覺得唔係出政府糧唔係公墓狗既人
會認同你香港公務員質素高
你咪繼續井底囉
點解收入少就係廢柴,大把人追夢搵低過20k
邊似中5嗰堆搵28k人才
咁事實原本應該係5個人既野係工作時間內要完成 依家變左4個人去做 就叫頂左個人嫁啦 有幾難理解? 隨即會變成既係4個人去做5個人既野 咁咪suppose有D工作係放棄左做唔到 所以咪會減少左服務囉 只係可能你睇唔到姐
點解?
咁office hour就係office hour 過左就係要收工嫁啦 收工上黎教育下你地有咩問題?
正常
我個井都叫做全世界咁大 我OK既
你地班公墓狗咪不停讚緊自己囉
不過冇人認同你地姐
你又係慘既
今年加得3%
好嬲好嬲
因為凍薪2年+有1年得2.5% 個starting point低左 仲要而家唔夠人 要食埋vacancy啲workdone
其實你係咁提加得3%...
有無諗過人地加得3%都係多過你生活過得好過你
come on get a lfie
邊個拎啲錢去比支共/大白象呀
咪就係你班廢柴賣港公墓狗囉
冇人尊重你地 知點解啦
人工高工作量少既舒服位咪一個位十幾個人爭
工作量多到爆既位十個位得一兩個去in
又黎啦 邊個係公務員都未分得清
增進下知識再出黎襯啦好麻
10% vancancy, va咩Q有無認真睇?
點解會有vacancy? 咩職位vacancy? vacancy佔總vacancy幾多,又有無去睇下?

d人同埋政府報告有心做粒數出來鳩吹,求其睇左粒數就當真,係咪戇撚鳩呀
凍薪兩年冇point跳咩
跳一世
starting point點樣跳??
兩個system黎ching
咁我咪就係唔係出政府糧既人
但係睇到公務狗做野廢
人工唔合理地高過市場
所以讚成炒人減人工囉

死拗冇意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞