其實公務員就算不停凍薪都大把人入去做

1001 回覆
896 Like 214 Dislike
dllm
講黎講去都係呢句
4個人做5個人野
逼到嗰4個人要ot要射假落海仲叫唔叫ok冇問題呀?

出面私人公司有呢d野,係人都知喎,咁呢d咪叫仆街管理層,仆街老闆囉,咪早走早著囉
你就係要覺得呢d野全港推廣先叫好?政府要帶頭做仆街老闆?

你份工有冇假?你放假淨低d同事繼續返工而冇爆鑊咁完左嗰日,咁係咪代表可以炒9左你?
一個咁撚柒嘅point好心就唔好講幾十頁啦on9仔
稅局,運輸處一定首當其衝
日日帶老母返工
點解件件起勢咁屌公務員屌老師屌醫護果啲都被踢爆係啲loser社會垃圾嚟

自己廢自己人工低就變怨婦周圍吠人 要人地同佢一樣咁低人工先開心

如果上網講大話要打一次手板
條友應該手爛都唔掂
依家玩緊音樂椅,只想cap錢走咋,如果真心為政府未來長遠規劃,點會諗唔到點慳錢。
好撚悶講黎講去得呢啲
你收錢做野架
是旦搵個膠post 出黎鳩up
小學生都識啦
學下你上面個伙記咁扮下理性討論好過啦
不過你班垃圾 都係咁上下質素
唔怪得咁驚公墓狗要炒人
06 grad
已經40歲
mola mola
咁就一世
為未來規劃既話政府有正常既財赤數字其實先係正常
年年盈餘先係反例子
講到自己唔係扮咁
我何止pro grade
我係你老闆呀
你啲post 咁廢
5毫都唔出比你
返去等炒啦公墓狗
低能
政府仆唔仆街
你班垃圾都係咁做架啦
講到請夠人你地就會提高到質素咁
咪又係多幾隻你呢啲垃圾公墓狗係度吠
有撚分別咩
班公墓狗扮理性帶唔到風向
開始up垃圾攪亂post 完場
而家5毛啲質素廢成咁
政府喎 公墓狗喎
支持正常財赤,但並不是呢個無能既大花茼
能人使多d錢,多多人工都無問題

遇著垃圾政府,仲想加人工,真係屌你老母
我玩緊你老母隻閪呀
hi 公墓狗
加得3% 唔洗咁勤力喎
好嬲好嬲
高級政府工好難考到
邊個po
好驚好驚
繼續吠黎聽下
你post 咁廢
第一個炒你先啦 公墓狗
其實以我夾過嘅私人市場or Gov Pro grade
其實Pro grade做到Pro grade就係因為
佢地唔會好似我地咁浪費過多時間
係呢d無意義嘅討論上面
佢地就係識點爭取最大嘅time value
去學或者用左d時間

同埋pro grade講野通常都係打point行頭
好少果d人生攻擊或者重覆性過高嘅reply
前面有d覆左自己係pro grade果d
真係回1 2次post見到大家係度廢up
已經唔諗住再回

同埋你做得工程 點都會應對BD staff啦?
咁你可以直接講下收你貨嘅gov staff
有幾低能白痴喎可以?
experience sharing點都大力過淨係
係度3%3%3%
我夾過嘅gov staff講真就合理嘅
你係我老細吖嘛
聽朝就炒我啦
學你個伙記話齋
Pro grade 都要收工架
收左工上黎撚下你班5毛
有咩問題
低級無咩人做
柒咗就話膠po 敢做唔敢認 柒撚到
肯定白卡到workman 都apply 唔到
30k 都係吹出嚟
呢D咪成日話公務員好易考
只不過佢唔去考
跟著講到D部門個個位佢都好熟咁
又話要輪班要OT好辛苦
最叻就係話聽人講點點點
其實成堆吹水論
現實其實係幫D外賣apps送外賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞