其實公務員就算不停凍薪都大把人入去做

1001 回覆
896 Like 214 Dislike
見你講左成個鐘叫人計 你其實自己計再拎上黎討論都可能討論完了
首先我唔知佢係乜人,我無proof
另個舉個反例維園嗰班夠hea ,都係私人工?
你有無學過反例

公務員今年加幾多人工?
https://lih.kg/CiqBGtX
#159 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
有啲連登仔真係好低質
俾佢哋管政府香港死得快過比卡超管
無一件賤種社會垃圾唔敢覆
完全唔使計
上招聘網睇,使撚計?
你真係戇撚鳩
呢班人真係痴撚線...唔夠講又講第2樣野 唉癲嫁香港市民呢一代咁廢 競爭力咁差 其實香港衰退係唔係因為呢班廢柴攪成嫁
算啦你都無心討論
係蠢既唔會搵多你咁多如果真係我蠢咁你都反省下點解會係度眼紅公務員 唔洗再講你係屌唔係眼紅 我CONFIRM左你眼紅 trust me bro
私人市場幾百萬人都係每人加人工唔同架啦,你個腦處理唔到真係好適合做公務員
賤種社會垃圾啲理論真係好笑

又唔講因為剩低嘅公務員頂埋啲服務?
人手唔夠平時排隊申請等耐咗又瓜瓜叫 白痴仔
隔離飯香未聽過
香港人咁西有咩佢會讚
你都on99
你岩 你繼續
每個調整都要問過750萬香港市民添呀成班ON99不設實際
連登社會垃圾寧願啲錢拎去大白象/送去比中共 都唔想公務員加果3%
佢地係茶餐廳做緊侍應
哈咁麻煩你問埋移民左外國既前香港市民 叫佢地對比下
你淨係係個井底度做人對你無幫助你知嫁呵?
哇你真係廢撚到...
係蠢既唔會搵多你咁多
笑死又一件自命不凡既汪汪,我完同無提過我收入同家底
你威啦每個月有新玩具有狗糧,同你班狗仔慢慢玩
原來私人同一間公司出糧比幾百萬人
咁你又叫人計乜撚野呀 你真係最撚聰明既姐返青山啦你老母閪
好啦好啦
公墓狗logic 第一
但係加得3%
好嬲好嬲
咪試下是旦問幾個唔係出政府糧唔係做公墓狗既
睇下有幾多人會認同你講香港公務狗質素高囉
死拗冇意思 炒你班廢物係遲早要面對既事
原來得一隻狗做appraisal
呢個你又錯
你睇佢logic錯哂 講野又9唔答8 你就知佢當初考公務員比人奚落得幾慘先會係到瘋狂咬人
真正係私人搵到錢果班根本唔care你政府加幾多人工
呢個真係高質 全晚笑得最開心係見到你呢個COMMENT
哦我以為你係搵唔過20K個個廢柴添 你地講野可能有D似 同你say個sorry
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞