其實公務員就算不停凍薪都大把人入去做

1001 回覆
896 Like 214 Dislike
幾多公務狗淆底出年比人炒
沖曬出黎吠
個個加得3%
好嬲好嬲
之前去過政府啲大樓,每層𨋢口都有個人坐係到淨係做量體溫,無人就玩電話,咁既“編制” 我話差十萬人都得架啦
我編維園要出動5萬隻,所以事實上差2萬隻
Workload勁大要加50%人工
明明係個個發哂達提早退休先唔做,樓豬咪亂講野
啲空缺一定係假
唔係點解我去in會唔請我
跳point 無限跳
局長係公務員
空缺數任政府自己up

咁班新血都會變貴既公務狗 到時又炒哂佢地嗎?
所以被判左。
同埋唔好一竹篙打成船人,文中住客有提有男主任做家訪既。
佢收撚左皮
職位空缼有人超額申請,請唔到人即係無空缼
有空缼無人申請,先係堅空缼

政府堅空缼無人做,絕對係假數,政府做假騙鳩巿民加自己人工
特殊條件要求又唔計請廚師都要識開爐啦
最好就咩人都請 有人報就請 連你d咁既人都請埋
咁咪唔會有空缺囉
其實政府真係請埋一大堆廢人得閒就上黎開post
驚死比人嘈到炒人減人工
其實除左公務狗自己同埋收政府錢個堆
其他市民一定支持炒公務狗 減人工
因為公務狗做嘢垃圾 係人都睇到 冇得呃人
有冇諗過你係廢到政府工都唔想請你
阿豬阿狗都走去in,然後唔請你就話冇空缺
你啲logic咁撚樣真係唔怪之得你考唔到政府
你岩,政府report都話大部分市民滿意政府滿意國安法
職位空缼有人超額申請,請唔到人即係無空缼
有空缼無人申請,先係堅空缼

政府堅空缼無人做,絕對係假數,政府做假騙鳩巿民加自己人工
On9你以為個班人係公務員呀???
你以為個個都大隻佬?

事實係狗隻年年好多人考,狗隻從來不是空缼職位
然後佢地就不斷loop d 歪理咩撚狗開始乜乜柒柒連用邏輯討論都做唔到仲話公務員唔值咁高人工咁既質素政府workman都唔請啦屌
後生着便服頸戴住職員證既,係咩人黎?你有無內部資料話我知
我上面已經講過我係前中層
公務員會唔會俾人炒,或者會唔會加人工,唔關我事
但每年睇住班連政府工都考唔到嘅傻仔,喺度眼紅一份根本唔係真係好筍嘅工,就覺得好撚好笑
做到私人m grade嘅人根本唔會睇得上政府工唔會覺得佢哋好筍好高人工
呢個真係唔知 願聞其詳
職位空缼但又有超額申請,是假空缼
有空缼沒人申請,才是堅空缼

政府絕對係做假數,因為堅空缼職位是絕對的少

政府做假假空缼粒數,騙鳩巿民加自己人工
邊忽高
但長遠做中層係ok ge
唔計辛苦
我都係辭職公務員
要對客既一律閪位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞