[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#114 不是OLED不用

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
我既態度同表達都有唔好
多謝交流

不過quote依段都只係我後期既思考衝突
所以最後決定係放棄副mon
但如果AOC U27G3X 係咪都可以放棄
因為都係靠大陸D人既recommend list 慢慢check 可能都係LG最穩陣
因為貨優先俾歐美澳加+好多人買,香港垃圾地區wfc, 喂都喂咗中國區先
用咗一年 neo g8
想問下而家係咪得benq EX321UX同dell aw3225qf嘅mon先有earc ?
同埋dell嗰隻買唔買得過?
請問依家喺咪冇34/38 4K 144hz 21:9既mon
依家用緊34 2k 144,如果 38 inch仲係2k會唔會開始矇?
24吋 2k 打機 最好邊隻? thanks
一開始見到而家d mon平,2k144~180hz 27inch都係1000蚊
幾年前嚟講真係唔敢想像
咁就諗住揀返個,睇下邊個靚色少少啦
點知加少少加少少越睇越貴
去到後面個個都話要4k要samsung靚嘢
唔止大陸2線品牌唔得,連panel係大陸都話唔得
有地方仲話display卡帶唔郁就出年upgrade埋display卡
on99,求其買返1000蚊mon算9數
隻pg32ucdm終於到貨 今晚拎

有無咩需要特別注意(應該會試機)?
造工好似幾好 塊保護膜又有張黃色紙提你搣走
利申第一水拎咗 開心使用中
岩岩已拎

班賤種可唔可以唔好再老點人買Glossy, 唔係個個都熄燈用電腦, 仲要講到隻隻Glossy反光程度都一樣咁,叻
去support page download driver

&

https://www.eizo.be/monitor-test/
21:9 4k 起碼要 5120X2160
34吋好似要下年q4先有panel出同埋係oled
有款近似38吋嘅係40吋dell u4025qw 都係行120hz
暫時得佢一款出但係成萬幾2萬蚊
想換但係好貴
用緊32UCDM 正常燈光下都冇反光
係咪得一塊膜?
部PG32UCDM開完有燈下見到左上角有幾條花痕,由佢唔係好明顯
算鳩數啦,你隻垃圾咪一樣成日推asus,大陸興我明,不過香港都係中國一部分
係咪電筒照先見到嗰啲?我2隻AW2725DF都有, Glossy太易花, 另外開箱嗰陣撕完膠膜上面一堆手印,抹幾嘢先甩
B站有32M2N6800M review, 背光延遲低輸入延遲低,不過呢款IPS嚟, 27呢隻就VA

VA+Mini LED個效果好過IPS好多,我覺得可以試下, 好過3000蚊買27GP95U

Philips點都好過啲雜牌, 售後3年換新機
原來個個都有,唔係qc問題就算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞