[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#114 不是OLED不用

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
Mon要開DV windows 要裝DV plugin 同hevc果個 好似係
跟住Netflix有HDR果啲都會變哂DV
。。。

上星期三交form
今日已經轉左保
Dell HK宜家話我service tag冇效 淨係用express code搵到我個mon 但係就冇得一換一 叫我自己搵返amazon搞 然後Amazon又叫返我去Dell…
請問點睇個MON 掛唔掛到牆?
2K mon?二千幾應該有Acer 4K 或者Msi,三千頭有27GR93U,全部都4K 144Hz
你轉左做香港保未?應該要轉移左先?
睇下有冇支援vesa mount
thx 大佬
用緊Dell s2716dg, 前幾日隻mon 開始不停閃閃下,認真望係pixel之間嘅網格不停閃,係咪無得救 要換mon?
2022年申請過一次 但唔知有冇成功轉到
但係轉香港保養都要個service tag…
6K有啲out budget
有冇ching點搵呢類高對比mon, 好多網都唔list埋對比度
唔係oled,好似基本都係1000:1同2000:1
對比度部部都差唔多
我果部Service tag就係個osd入面,你入個mon個control panel 搵搵
一般而言
Ips=1000:1
Ips black=2000:1
VA=3000:1
OLED無限
收到, 即係search番OLED就得
黎梗會砌機砌部4070 super
想問Mon用27GR93U-B用唔用得盡?定有其他差唔多價錢性價比更高既選擇
3000蚊就有大牌子4k 144,ok la
所有Driver已經更新到最新,我發現只要我唔connect廢嗰個mon,個Dell 就唔會閃
AOC U27G3X vs LG 27GR93U
想用黎ps5+macbook, 邊隻好啲?
唔好意思 想請問一下27” 2k ips 想要高hz既mon
筆直10k左右 請問下巴打們有無咩推薦
平時會玩fps遊戲 又會拎嚟睇下戲
自己有望過下pg27aqn aw2725df呢兩隻 想請問下有無咩缺點 或者仲有無其他選擇

記得5-6年前買mon淨係無腦揀敗家之眼就得
但追下post發現近幾年多咗aw lg 3星呢啲選擇
唔駛咁高budget啦
10k夠買32 4k oled 高hz
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞