[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#114 不是OLED不用

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
廿凜未開post

INNOCN大伏,YouTube睇有人用1個月就入塵收皮
買國產嘢自求多福

OLED MON LIST

直接掉網站自己睇,之前張圖有啲outdated
https://www.displayninja.com/best-oled-monitor/
留名
OLED世一!
等到出DisplayHDR True Black 600 mon再換走個aw3225qf佢
TB600要full screen 350nits

QD-OLED電視咁進取都未做到
等2025年後Samsung螢光換做磷光/玩堆疊式oled
上網睇近排32吋 嘅qd oled mon啲spec好似一樣咁?
應該點揀? Dell / Asus好啲?
Lm
揀平,Dell。售後好過牙石好多。官網搵sales應該仲賣緊$9299
想問下 philips 隻 32M2N8800 有無伏
32吋 4K OLED 做緊$7999
好似係霧面黎
睇你喜不喜歡
幾時先會有 27吋4k OLED?
屋企太細放唔落32吋
等下年吧
量子點有環境光照到係偏紅
而家4k oled 240hz 現貨基本上係咪得外星人同即刻跛
想問有無便攜MON推介
靚小小都得,筆直大約2k
睇緊部 asus MB16ACV
$9099了
如果唔係曲面一定買 16:9呢個比例整曲面多舊魚
有冇人會玩玩下4K,突然反撲歸真,走去玩返 1080p/2k?
有咩咁影響
請問32GR93U買唔買得過?
用途間唔中打吓機、剪片同執相
JD賣3494人仔
唔該🙏🏻
想聰下各位巴絲嘅意見,集思廣益
1.MSI MPG 271QRX
2.ASUS ROG Strix XG27AQDMG
主要用途係睇戲, 間中打下3A單機嘅話大家揀邊款?
除咗hdr唔夠光都ok,因為有埋硬件校色,但上網睇香港都係賣4400左右
計埋運費JD可能平得400百🤔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞