[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#114 不是OLED不用

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
想問 係咪唔可以直接用熒幕usb駁喇叭?
我喇叭無usb位所以試唔到
睇reddit有人話可以 但剩係出到pc
console個d就出唔到
睇下有無其他人試過
呢排睇緊Samsung oled G8
想問下呢隻有冇咩大伏
喇叭自己有無3.5mm
想問下LG同samsung嘅客戶服務係咪最差?同埋LG螢幕啲編號後面個-B係代表咩?
我PC是6-7年的老機器i3 2120,應該用不了4K,請問2K可以?
這老PC可用HDMI的,舊屏幕是ASUS BE249QLB,用了6年

需求如下:
1. 2K
2. $1000-1500左右,京東/併多多
3.不會看電影時黑暗場景看不見
4.大牌子
5.上下升降

最好有內置嗽叭,如果沒有,求推介一個無線音箱
B即係黑色
叫歐綠保上嚟收咗你部電腦佢
舊mon壞左 想換個新
24inch 2k 144hz黎講 係咪得aoc 同philips 兩隻揀
有機會拎黎做文書野
但又會打下機 應唔應該用OLED MON?
LQ27F240E OLED抵唔抵玩
定喺MK27QG240DC2
筆直5k想試下OLED
用緊42 C2. 要換是咪換返C3
換黎做乜
C3冇乜進步
想買AW3225QF,日馬¥160k 個價好似抵玩過香港買好多,但係又擔心有死點換機&保養方面好麻煩,有冇巴打可以教吓點揀好?
Samsung g7 Sony m9 點揀好
心思思想換大mon但本身有ps5 h9
用開ips 27” mon
G7平好多 32” va 冇喇叭
m9貴但可以配本身舊mon一齊用 加2w喇叭
姐係想換32吋+有喇叭?
係 如果唔係m9個價咁硬咁高應該都會考慮買佢
出咗年幾完全冇跌過價
又或者8千蚊仲有咩其他選擇
32M2N8800
用緊C2
諗住加多個直mon 做副mon
有冇色水同C2 差唔多既mon 推薦
聽講色差太多會用得暈 都係建議買同model
但點擺到2個C2係枱
色水差唔多要oled先做到,睇下你想買2k 定4K
雙moon咗差唔多10年 未試過兩個moon同model
咩叫色差大會暈
買行貨

利申:響日馬買左,等緊轉返香港保養,未知轉唔轉到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞